Mali grad

Glasba po naročilu

10.08.2018

 

Glasba po naročiluNa zadnjem dogodku Poletja pod krošnjo smo gostili improvizirano glasbeno predstavo Trio Šardone: Ala kart. Občinstvo je na dvorišču pred Domom kulture Kamnik uživalo v glasbi po svojem okusu. Besedila, ki so jih sproti servirali šef strežbe in njegova pomočnika, so bila okusna, začinjena in še nikoli slišana oziroma preizkušena.

Trije izvrstni slovenski improvizatorji (Luka Korenčič, Juš Milčinski in Goran Završnik) so med obiskovalci, ki so napolnili dvorišče, poiskali predloge za skladbe, ki so jih nato servirali lačni publiki. Slišali smo lahko skladbe o Avstraliji, rojstnem dnevu, ljubezenskih peripetijah, nekatere pa so bile obarvane, glede na letni čas povsem razumljivo, dopustniško. Navzoči so bili vrhunsko postreženi, saj so jih trije natakarji z odra dodobra nasitili z obilno mero humorja in zabave.

S Triom Šardone in njihovimi serviranimi skladbami smo zaključili poletni projekt Poletje pod krošnjo. V osmih tednih smo v Kamniku, na dvorišču Doma kulture Kamnik, gostili različne festivalske dogodke. S tem namenom smo želeli Kamniku predstaviti znane in manj znane festivale ter dogodke, ki se odvijajo bodisi v poletnem času, bodisi med letom. Poletje pod krošnjo smo otvorili na kresno noč s pripovedovanjem zgodb ob glasbeni spremljavi, nadaljevali smo s Klovnbufovo karavano in delavnicami žongliranja, predstavili cikel devetih kratkih filmov stop motion animacije, se nasmejali začetnici hrvaške stand up scene. Na dvorišču so plesale lutke, spoznali smo tehnike gledališča zatiranih ter se pozibavali v glasbenih poslasticah britanske ljudske glasbe ter improviziranih, še nikoli slišanih, besedilih »po naročilu«.

Hvala, da ste bili z nami.

Se vidimo kmalu

… pod krošnjo kulture

Besedilo: Anja Koleša, Dom kulture Kamnik
Fotografiji: Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik


<< Nazaj | Novice