Mali grad

Gladka zmaga proti Fužinarju

12.09.2013

 

Varovanci Marka Brumna so v sredo zvečer odigrali še eno v nizu prijateljskih tekem, ki jih načrtujejo do začetka sezone. Tokrat so jim v goste prišli odbojkarji Fužinarja Metala, povratniki v 1. DOL Radenska Classic.

Odbojkarji Calcit Volleyballa so brez težav premagali Ravenčane, ki se v Kamniku niso predstavili v najboljši luči. Pozna se jim, da so s pripravami začeli 19. avgusta, toda do začetka prvenstva imajo vsekakor dovolj časa, da popravijo svojo igro. Kako uspešni bodo v tem, bomo videli že v prvem krogu državnega prvenstva, ko se bodo še enkrat pomerili s Kamničani. Takrat za točke.

Sicer pa so Kamničani tekmo proti Ravenčanom odigrali z dvema postavama. V prvih dveh nizih je trener Marko Brumen organizacijo igre zaupal Tinetu Kvasu, na sprejemu sta igrala Žiga Štern in Domen Kotnik, v bloku sta bila Jure Lakner in Žan Novljan, na mestu korektorja Tonček Štern in na mestu prostega igralca Sandi Ribič. Medtem ko so se oni znojili na igrišču, so se drugi igralci Calcita znojili v fitnesu. Po zmagah v prvih dveh nizih so Kvas, Novljan, Lakner, Tonček Štern in Ribič odšli v fitnes, njihova igralna mesta pa so zavzeli Martin Hrast, Andrej Štemberger Zupan, Boris Brus, Jernej Stavbar in Klemen Hrast, medtem ko sta Domen Kotnik ter Žiga Štern, le da je slednji na korektorskem mestu zamenjal brata Tončka, ostala na igrišču. Tudi v tej postavi so Kamničani brez težav osvojili dva niza.

»Ravenčanom se pozna, da so s pripravami začeli nekoliko pozneje od nas, zato je bila razlika v kakovosti prevelika, da bi lahko ocenili, ali smo v primerjavi s sobotnim turnirjem naredili določen napredek v svoji igri. Počakati bomo morali do sobote, ko bomo nastopili na turnirju v Šoštanju. Ob deseti uri nas čaka tekma s Šoštanjčani, po njej pa še s Panvito Galexom,« je po zmagi nad Fužinarjem dejal Marko Brumen, trener Calcita.

Kamničani so na svojem turnirju v soboto morali priznati premoč soboške ekipe, ki je slavila v vseh treh nizih in najavila, da bo tudi v novi sezoni krojila sam vrh v državnem prvenstvu. S podobnimi cilji bodo v novo sezono štartali tudi odbojkarji Šoštanja Topolšice, ki so nekoliko spremenili ekipo v primerjavi z minulo sezono. Še vedno bo njihov trener Zoran Kedačič, vendar zanje ne bodo več igrali Rudi Zupanc, Niko Akrap, David Žnidar in Miro Nastič. Vendar so v šoštanjskem prvoligašu zasukali rokave in se okrepili z Žigo Zupancem, ki se po letu dni igranja v tujini vrača v Slovenijo, Alen Jerebom, lani igralcem avstrijskega prvoligaša Arbesbacha ter kadetskima reprezentantoma Davidom Kumerjem in Jakobom Rojnikom, prvi ekipi pa so pridružili še svojega mladinca Urha Porta. Šoštanjčani so prejšnji teden igrali na turnirju v Novem mestu, kjer so s 4:0 premagali Astec Triglav, z 1:3 pa so izgubili proti domači Krki.

Besedilo: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice