Mali grad

Gašper Ribič bo zamenjal Olega Gorbačova

17.05.2013

 

Gašper Ribič bo zamenjal Olega Gorbačova

Po dveh sezonah se iz Kamnika poslavlja dozdajšnji prvi trener ženske ekipe Calcit Volleyballa Oleg Gorbačov. V klubu so bili z njegovim delom v glavnem zadovoljni, saj je Calcitu prinesel še edino manjkajočo domačo lovoriko - pokalni naslov v ženski konkurenci, že od prej pa se z obema domačima naslovoma lahko pohvalijo odbojkarji, medtem ko so bile odbojkarice pred tremi leti državne prvakinje -, toda poraz v finalu končnice državnega prvenstva je bil vendarle tisti razlog, da se v vodstvu kluba niso odločili podaljšati pogodbe z njim. Odločitev vodstva kluba ni bila lahka, toda na koncu so se po temeljitem razmisleku odločili, da bo prvo žensko ekipo vodil Gašper Ribič, ki se tako po letu dni vrača v svoj matični klub, s katerim je osvojil tri naslove državnega prvaka Slovenije in pokalni naslov. Zadnjih pet sezon je bil pomočnik trenerja, tri leta pri Franciju Obolnarju, tudi v sezoni, v kateri so Kamničanke osvojile naslov državnih prvakinj, lani in letos pa Luki Slabetu. Naprej v Calcitu in nato v ACH Volleyju.

»Zavedam se, da me v vlogi prvega trenerja ekipe čaka težje in drugačno delo, kot pa v letih, ko sem bil pomočnik Obolnarju in Slabetu, vendar se tega izziva ne bojim. Toda že med letošnjo sezono je v meni zorela ideja, da bi bil čas, da bi prevzel eno od ekip in šel na samostojno pot. Ker bom to priložnost dobil prav v svojem matičnem klubu, sem še toliko bolj zadovoljen,« je potem, ko sta se s predsednikom Calcit Volleyballa Gregorjem Hribarjem dogovorila za sodelovanje, povedal Gašper Ribič, ki ima trenutno tudi drugačne zadolžitve, saj je pomočnik Luke Slabeta v slovenski moški reprezentanci.

Če so v Calcitu rešili vprašanje prvega trenerja ženske ekipe, Aljoša Jemec bo ostal pomočnik, pa še vedno ni znano, v kakšni igralski zasedbi bodo slovenske pokalne zmagovalke in slovenske podprvakinje štartale v novo sezono.

»V prihodnjih dneh se bomo dokončno odločili, v kakšni zasedbi bomo igrali v novi sezoni. Najverjetneje se bomo odločili za pomladitev, s tem, da bi radi zadržali kakšno od starejših, izkušenejših igralk, kajti mlajše ob sebi potrebujejo nekoga, od kogar se lahko učijo. O tem se bomo pogovorili z vodstvom kluba, z njim bomo pregledali, katero od igralk lahko pripeljemo v Kamnik, nato pa bomo začeli sestavljati igralski mozaik. Že zdaj pa je jasno, da v novi sezoni naš cilj ne bo prvo mesto, pač pa želimo z mlajšo ekipo graditi na daljši rok in pripeljati ekipo na raven, ko bo spet lahko konkurenčna Braniku,« napoveduje Ribič.

Še to, tudi Kamničanke bodo v novi sezoni igrale v obeh domačih tekmovanjih, v srednjeevropski ligi in v pokalu challenge.

Andrej Štembergar Zupan prva okrepitev Calcita

Slovenski podprvaki, ki še niso končali s sezono, saj večina igralcev še vedno trenira pod vodstvom Marka Brumna - tudi v prihodnji vodil sezoni vodil ekipo Calcita – so že začeli sestavljati mozaik za prihodnjo sezono. Najbolj pomembno je, da Calcit ostaja pokrovitelj kluba in da bo proračun podoben kot letošnji, kar pomeni, da bodo Kamničani ob obeh domačih tekmovanjih igrali tudi v srednjeevropski ligi in v pokalu challenge, temu primerno pa bo treba tudi sestaviti ekipo. Ker bosta Jan Brulec in Jan Pokeršnik, kot vse kaže, odšla v ACH Volley, v letošnji sezoni sta v Kamniku igrala kot posojena igralca državnih prvakov, so v vodstvu kluba najprej poiskali zamenjavi zanju. Medtem ko se še ne ve, kdo v kamniški ekipi podajal namesto Jan Brulca, to naj bi bilo znano že prihodnji teden, smo danes dobili odgovor na vprašanje, kdo bo v Calcitu igral namesto Jana Pokeršnika. Izbor je padel na 24-letnega sprejemalca Asteca Triglava Andreja Štembergarja Zupana, igralca, ki je v zadnjih dveh sezonah izjemno napredoval.

»Imel sem občutek, da sem v Triglavu dosegel neko mejo kakovosti, ki bi jo v tem klubu težko presegel. Ocenil sem, da bom to lažje naredil v Kamniku, kjer bom imel več možnosti za napredek svoje igre, pa tudi sebe kot igralca. V Kranju sem bil dobro desetletje, se prvi vse od konca osnovne šole, ko sem se začel ukvarjati z odbojko in na Triglav imam same lepe spomine. Toda ker si v Triglavu nismo mogli privoščiti igranja v srednjeevropski ligi, Calcit pa jo bo igral, je bil tudi to eden od razlogov, zakaj Kamnik,« je po podpisu pogodbe s kamniško ekipo povedal Andrej Štembergar Zupan, ki večino novih soigralcev zelo dobro pozna, tako kot tudi trenerja Marka Brumna.

»Marko Brumen je bil nekaj let moj trener v Triglavu, tako da dobro poznam način njegovega dela in se že veselim novega sodelovanja z njim. S te strani torej ne bo nobenih težav, tako kot jih ne bi smelo biti z vključitvijo v ekipo, saj praktično vse igralce dobro poznam. Slovenskih odbojkarjev je relativno malo, zato se med sabo vsi bolj ali manj poznamo, z nekaterimi Kamničani pa sem bil že zdaj precej v stikih tudi izven odbojkarskih igrišč« je še dejal novi član Calcit Volleyballa.

Besedilo in fotografije: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice