Mali grad

Gašper Bregar drugi najboljši Slovenec na SP v gorskih tekih

13.09.2011

 

Visoke temperature in prašna proga sta zaznamovala nedeljsko tekaško preizkušnjo 27. Svetovnega prvenstva v gorskih tekih v Tirani. Prve so tekle mladinke (4,5 km) in Slovenija je s tekom dobila novo svetovno prvakinjo, Leo Einfalt. V tej kategoriji sta tekli še Eva Aljančič, ki je bila 13. in Tina Kozjek, ki si je pritekla 34. mesto. Ekipno so Slovenke osvojile 3. mesto.

V mladinski (na progi dolžine 8,6 km) konkurenci je bil s 33. mestom najboljši Slovenec Matic Plaznik, 39. je bil Žiga Čadež, 48. Domen Zupan iz KGT Papež, njegov klubski kolega Matic Slabe pa 60. Slabe si je pri padcu na startu tudi zvil gleženj.

V članski konkurenci (dolžina proge 8,6 km) je zmagala Američanka Kassie Enman, najboljša Slovenka je bila s 6. mestom Mateja Kosovelj, ki je za eno mesto zaostala za lansko uvrstitvijo v Kamniku. Letošnja kraljica Grintovca in bronasta iz evropskega prvenstva, Lucija Krkoč je bila pričakovano ena izmed favoritinj, a so ji prebavne motnje (verjetno zastrupitev s hrano) preprečile nedeljski nastop. 29. mesto si je v članski konkurenci pritekla Daneja Grandove, 32. Valerija Mrak.

Med člani so lani prevladovali tekači iz Afriških držav, ki jih je letos premagala vročina. Tako je na dobrih 12 kilometrih proge zmagal Američan Max King. Izmed Slovencev je bil pričakovano najboljši Mitja Kosovelj, ki je precej popravil lansko uvrstitev iz Velike planin. Kosovelj je v cilj pritekel kot 12. Visok temperature so v odstop prisilile tudi Jožeta Čeha. Tekač KGT Papež, Gašper Bregar je zasedel 41. mesto, Peter Kastelic je bil 43., 52. Peter Lamovec in 72. Jože Manfreda.

Vir: Klub gorskih tekačev Papež


<< Nazaj | Novice