Mali grad

Gasilska parada in veselica v Šmarci

26.05.2013

 

Včeraj so gasilci iz Šmarce v počastitev 30-letnice delovanja društva izvedli gasilsko parado in veselico z ansamblom Vesele Štajerke. Na slovesnosti je predsednik gasilskega društva PGD Šmarca Jure Jemec predstavil zgodovinski razvoj in poslanstvo društva.

Slovesnosti so se poleg članov udeležili župan Marjan Šarec, predstavnik KS Šmarca, predstavnice Vrtca Sonček, poveljnik Civilne zaščite in predstavniki sosednjih gasilskih društev.

Župan Marjan Šarec je vsem gasilkam in gasilcem čestital ob 30-letnici delovanja društva in novi podobi gasilskega doma. Pohvalil je dobro delo in razvoj društva, se zahvalil tistim, ki so pred 30 leti pričeli z razvojem gasilstva v Šmarci ter jim zaželel še veliko uspeha. Poudaril je, da je danes biti gasilec odgovorno poslanstvo, zato bo v prihodnje potrebno v gasilstvu dati poudarek na zavedanju odgovornosti javne gasilske službe, usposobljenosti in opremljenosti. Narava dela gasilca zahteva odgovornost, strokovnost in željo po nesebični pomoči sočloveku v nesreči.

Prerez traku ob obnovitvi fasade na objektu gasilskega doma, kulturnega doma in vrtca Sonček so izvedli župan, predsednik gasilskega društva in predstavnik KS Šmarca.

Po končanem uradnem delu je sledila gasilska veselica z ansamblom Vesele Štajerke.

Gasilska veselica v Špitaliču

Veselo pa je bilo tudi v Špitaliču. Prostovoljni gasilci iz Špitaliča so organizirali gasilsko veselico, kjer je nastopil ansambel Trio Špica. Na veselici so gasilci poskrbeli za bogat srečelov, pijačo in jedačo, saj želijo s temi prispevki izboljšati delo društva.

 

 

 


<< Nazaj | Novice