Mali grad

GT BIKE Eliminator včeraj zbral pisano druščino odličnih slovenskih kolesarjev

09.08.2011

 

Včerajšnja izvedba atraktivnega kolesarskega šprinta (po sistemu izločanja) pod imenom GT BIKE Eliminator je bila zagotovo prava paša za oči in lepa popestritev sicer dobro obiskanega in prepoznavnega festivala Kamfest 2011, kar so organizatorji, kamniški Calcit Bike Team, upali napovedovati že pred dogodkom. Preko 50 tekmovalcev se je pognalo s štartne črte na poligon po ulicah Kamnika, kjer pa so morali pokazati veliko spretnosti, znanja in moči na kolesu. Pogoje na progi so jim na trenutke še nekoliko oteževale dežne kaplje.

 

Gledalci, teh se je v starem delu mesta zbralo lepo število, so bili priča zanimivim obračunom, v katerih so se pomerili tekmovalci iz vrst MTB, BMX, z ekipo Adrie Mobila pa tudi iz vrst cestnega kolesarstva. Disciplina, ki je po besedah poznavalcev tudi sicer primerna za kolesarje vseh disciplin, se v svetu šele prebuja, prav kamniški organizatorji pa so prvi v Sloveniji, ki vidijo njen potencial in ji napovedujejo svetlo prihodnost pod okriljem mednarodne kolesarske zveze, ki ''eliminator'' tekmovanja z letom 2012 že vpeljuje v svetovni pokal.

Napet finalni obračun je zmago, na veselje domačih navijačev, prinesel Boštjanu Hribovšku (Calcit Bike Team), sicer uspešnemu povratniku med elito v disciplini kros. Hribovšek je v ciljnem šprintu uspel ugnati trikratnega državnega prvaka v spustu, Trboveljčana Jana Cestnika (MTB Trbovlje Specialized), kot tretji pa je ciljno črto prečkal še eden izmed najhitrejših Slovencev v tej disciplini - Boštjan Volf (ŠD Supersnurf Giant). Četrto mesto pa je pripadlo še enemu Calcitovcu Nejcu Valentinčiču.

 

 »Na progi je bilo potrebno kar precej previdnosti in tistim, ki so šli na vse ali nič, se velikokrat ni najbolje izteklo. Tudi sam sem bil v finalni vožnji ravno zaradi večje previdnosti skoraj ob prvo mesto, vendar sem uspel v ciljnem finišu nadoknaditi izgubljeno. Sem pa vesel, da so se na tekmovanje odzvali tudi tekmovalci iz drugih disciplin, ter da smo se lahko pomerili med seboj. Odlično je bilo tudi vzdušje ob progi, veliko gledalcev in pravo navijanje, ki doda res veliko na takšnih dogodkih«, je po tekmi pokomentiral Boštjan Hribovšek.

 

V ženski konkurenci je Zarja Černilogar (Črn Trn), ki se je sicer z odličnim dvanajstim mestom ravno vrnila s svetovnega pokala v Franciji, ugnala dve domači tekmovalki – Tino Perše in mlado Tamaro Sitar, ki pa se je v finalnem obračunu borila skoraj tako suvereno, kot njena starejša klubska kolegica. 

Organizatorji so z izvedbo prvega Eliminatorja zadovoljni v vseh pogledih, zato gre zagotovo kmalu pričakovati nadaljevanje tega nadvse atraktivnega kolesarskega tekmovanja.

Besedilo: Nika Vrhovnik, Calcit Bike Team 

<< Nazaj | Novice