Mali grad

GT BIKE ELIMINATOR

03.08.2011

 

Tekmovanje, na katerem bodo morali tekmovalci pokazati veliko spretnosti, znanja in moči na kolesu, bo potekalo pred koncetrom južnoafriške skupine Hog Hoggidy Hog in skupine General Musashi. Mesto Kamnik je tovrstno  tekmovanje letos že  gostilo v sklopu prireditve KAMŠPORT 2011. Tekma je požela veliko zanimanja med gledalci in mediji, pozitivni odzivi z vseh strani pa so organizatorje spodbudil k ponovni pripravi tekmovanja v času prireditve KAMFEST 2011. Glavni organizator Mohor Vrhovnik pravi: ''Tekmovanje je nadvse atraktivno in zagotovo zanimivo tudi za gledalce, ki jih sicer kolesarstvo zanima manj. Prepričan sem, da bodo adrenalin, moč, tekmovalni naboj in želja po zmagi na kratki, a atraktivni progi navdušili prav vseh zbrane ob progi v starem delu mesta«.

 

Disciplina, ki je po besedah poznavalcev primerna za vse kolesarje vseh disciplin, se v svetu šele prebuja, in prav kamniški organizatorji so prvi v Sloveniji, ki vidijo njen potencial in ji napovedujejo svetlo prihodnost pod okriljem mednarodne kolesarske zveze, ki ''eliminator'' tekmovanja z letom 2012 že vpeljuje v svetovni pokal.

Svojo prisotnost na tekmovanju je že potrdil cestni kolesar Luka Mezgec, ki je letošnje prvo domače ime največje enodnevne cestne dirke v Sloveniji, VN Kranja. Med favoriti bo zagotovo tudi aktualni državni prvak v krosu Matej Lovše, sicer državni prvak tudi v letih 2008 in 2010. Nastop na tekmi je napovedala tudi najvecja slovenska cestna ekipa Adria Mobil, Kamničani pa bodo pesti stiskali za svoje tekmovalce, med katerimi verjetno najbolj izstopata »Tuhinjska Bliska« – Rok Korošec in Boštjan Hribovšek.

 

''Prijave nekaterih izredno hitrih tekmovalcev iz vrst cestnega, MTB in BMX kolesarstva nakazujejo na to ,da se bodo po dolgem času ponovno srečali ''kolesarji vseh vetrov''. Zato lahko Kamničani in drugi obiskovalci festivala Kamfest 2011  v ponedeljek pričakujejo pravi spektakel,'' še dodaja Vrhovnik.

Razpis: http://calcit-bike.com/dogodek/gt-bike-eliminator-2011/

Video s prve tekme v šprintu v Kamniku:

http://www.youtube.com/watch?v=fIfiR3zE6iM&feature=player_embedded

Facebook dogodek: http://www.facebook.com/event.php?eid=210235505691267

Besedilo: www.calcit-bike.com
Fotografije: Grega Stopar, mtb.si


<< Nazaj | Novice