Mali grad

GK Arboretum in Urša Orehek - mejnik slovenskega golfa

02.04.2011

 

Urša Orehek je postavila nov mejnik golfski igri v Sloveniji. Sedemnajstletna Domžalčanka, članica GK Arboretum je osvojila odlično drugo mesto na ORANGE BOWLU – neuradno svetovno prvenstvo do 18 let v golfu. Urša v lanskem letu ni blestela samo na ameriški tekmi. Na Bledu je premagala mednarodno konkurenco z rekordom igrišča (7 udarcev pod parom igrišča). Na odprtem prvenstvu Nemčije je v močni konkurenci osvojila odlično peto mesto, v sosednji Avstriji pa je na mladinski tekmi premagala mednarodno konkurenco mladih igralk golfa. Učenka športne gimnazije si je z odličnimi rezultati doma in v tujini odprla vrata v hram golfa. Dobiva športne ponudbe za študij v golfsko razviti Ameriki in vabila na tekme najvišjega ranga.

Da pa Urša ni osamljen člen GK Arboretum, pričajo večletni rezultati šole golfa, ki deluje v sklopu kluba. GK Arboretum je že šesto leto državni ekipni prvak v mladinski konkurenci. Domžalčan Domen Slabe je bil državni mladinski prvak, Martin Stanič pa prvak v kategoriji starejših mladincev. Imajo pa tudi četico najmlajših: Tajdo, Urško, Kristjana, Jana in dva Maksa, ki hitro in uspešno sledijo vzornici Urši. Kristjan Burkelca je bil sedmi na evropskem prvenstvu (Škotska) in prvi na mednarodnem prvenstvu Švice. Max Popovič je bil deveti na EP in zmagovalec na tekmi v Moravskih Toplicah. Max Golob pa je bil državni prvak pri dečkih do sedem let.

V lanskem letu je šola golfa dobila odlično opremljeno zimsko vadbišče z vsemi potrebnimi aparaturami (kamere, analizator igre – udarca) za še boljše pogoje dela z mladimi golfisti.  Šola golfa odlično sodeluje z OŠ Radomlje; njihova želja je, da bi to sodelovanje razširili na vse šole, ki so v okolju Arboretuma. Letno organizirajo do deset športnih dni na temo golf za mlade, s tem pa želijo dokazati, da ta lepa igra v naravi ni le šport elitizma.

Otroci do desetega leta starosti, ko osvojijo osnovne veščine golfa od letos lahko igrajo na golfskem igrišču Arboretum brezplačno. Vse mlade, ki jih zanima šport v naravi, vabijo v šolo golfa GK Arboretum.

Več informacij dobite pri vodji, Miranu Žebaljcu na elektronskem naslovu: miran@gk-arboretum.si.


<< Nazaj | Novice