Mali grad

Finančna pisarna vendarle ostaja v Kamniku

02.09.2015

 

Danes smo na Občino Kamnik prejeli dopis Ministrstva za finance, Finančne uprave Republike Slovenije, s katerim so nam sporočili, da Finančna pisarna v Kamniku vendarle ostaja. Trud občinske uprave se je vendarle izplačal.

Kot smo pred dobrim mesecem dni poročali v tedenski rubriki Žulj tedna, je na Občino Kamnik konec meseca junija prišlo obvestilo s strani Finančne uprave Republike Slovenije, da Finančna pisarna Kamnik od 1. 7. 2015 do nadaljnjega zaradi povečanih delovnih potreb na drugih segmentih dela organa ne bo poslovala.

Po ukinitvi Geodetske pisarne in poskusu ukinitve Nujne medicinske pomoči, je občinska uprava stopila v akcijo in Finančnemu uradu Ljubljana predstavila interese in potrebe lokalne skupnosti po ohranitvi Finančne pisarne v Kamniku, ki je zelo obiskana (predvsem starejši ljudje in tisti, ki obrazcev-zahtev ne znajo sami izpolniti, nekateri  prihajajo tudi iz odročnejših krajev).

Župan Marjan Šarec se je konec avgusta sestal z direktorjem Finančnega urada Ljubljana, kjer sta se dogovorila o možnostih in pogojih omejenega delovanja Finančne pisarne v Kamniku. Sestanek je očitno obrodil sadove, saj smo danes prejeli dopis, s katerim nam in vam, občanke in občani, sporočajo, da Finančna pisarna ostaja v občini Kamnik.

Od 14. oktobra 2015, bo tako na lokaciji Glavni trg 24, v občinski stavbi, ponovno delovala Finančna pisarna, in sicer ob sredah, od 7. do 12. ure ter od 13. do 17. ure.

 


<< Nazaj | Novice