Mali grad

Finale Kviza o poznavanju Kamnika za osnovnošolce

19.05.2011

 

Agencija za turizem in podjetništvo Kamnik letos že tretje leto zapored organizira kviz za osme razrede vseh kamniških osnovnih šol. Konec aprila so po šolah že potekala predtekmovanja, finale je potekalo danes ob 17. uri v Domu kulture Kamnik. 

 
   

Tekmovalo je šest skupin, in sicer skupina ZORE (OŠ Toma Brejca), skupina SMREKCE (OŠ Stranje), skupina JAMSKI MEDVEDI (OŠ 27. Julij), skupina NINJA ŽELVE (OŠ Marije Vere), skupina ŠMARTINCI (OŠ Šmartno v Tuhinju) in skupina JA (OŠ Frana Albrehta). Le-te so se med seboj pomerile v 6. sklopih vprašanj, in sicer Izberi temo (18. vprašanj iz zgodovine, geografije ali osebe), Prepoznaj kraje na fotografiji, Izberi pravilen odgovor, Opiši iskani pojem, Najdi na karti in Da ali ne

 
   

Pred in med kvizom je zbrane obiskovalce in tekmovalce sproščala tolkalska skupina Ritem Da Bit, pozdravil pa jih je tudi kamniški župan Marjan Šarec, ki je vsem tekmovalcem zaželel miren glas pri odgovorih in poudaril, da ni pomembno zmagati, ampak sodelovati ter, da so vsi zmagovalci že s tem, da so udeleženci kviza.

 
   

Da pa je tekmovanje služilo svojemu namenu in, da tričlanska komisija ni stala križem rok, so na koncu le razglasili zmagovalca. Že drugo leto zapored so iz rok župana pokal prejeli fantje in dekleta skupine JA iz OŠ Frana Albrehta.

 
   << Nazaj | Novice