Mali grad

Festival svobodne video produkcije 2019 je pred vrati

24.01.2019

 

Festival svobodne video produkcije 2019 je pred vratiFestival svobodne video produkcije (FSVP) je namenjen neodvisnim produkcijskim skupinam in posameznikom, da pokažejo svoja dela in izmenjajo izkušnje s področja video produkcije, in gledalcem, ki jih zanimajo sveži prijemi neodvisne video produkcije. Festival ni žanrsko opredeljen, iščejo pa se, poleg vsebine, tudi presežki v uporabi produkcijskih tehnik in načinov izdelave del, razvoj video produkcije in deljenje izkušenj. V organizaciji Mladinskega centra Kotlovnica in ob podpori Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti – območna izpostava Kamnik, je to že 6. festival, ki se bo zgodil v soboto, 26. 1. 2019. Tako nas v prostorih mladinskega centra čaka kar šest in pol urni filmski maraton, s pričetkom ob 12. uri.

Strokovna komisija je pregledala vseh 48 prejetih del, od katerih jih je 39 uvrstila v program. Delo ni bilo najlažje, saj je bil letošnji žanrski razpon izdelkov največji v vseh šestih letih festivala. Filmi so razdeljeni v kategorije videospotov ter eksperimentalnih, dokumentarnih, animiranih in igranih filmov, vsi pa se potegujejo za festivalsko priznanje Zlata ribica.

Med projekcijami bo ob 16. uri potekala debata z Darkom Štantetom, režiserjem in scenaristom filma Posledice. Na debati se bomo posvetili njegovemu pristopu k produkciji in distribuciji filma ter o sodelovanju na festivalih.

V nestrpnem pričakovanju že 6. Festivala svobodne video produkcije,


Spored predvajanih del

12.00 Videospot

12.20 Eksperimentalni

12.30 Dokumentarni

15.45 Animirani

16.00 Pogovor

17.00 Igrani

20.30 Podelitev priznanj

Dodatne informacije lahko zainteresirani dobijo na telefonski številki +386 70 405 484 ali preko elektornske pošte na info@kotlovnica.si.

Besedilo in fotografija: ekipa Festivala svobodne video produkcije


<< Nazaj | Novice