Mali grad

Evropski teden mobilnosti v znamenju slogana »Združimo moči, delimo si prevoz«

20.09.2017

 

Evropski teden mobilnosti v znamenju slogana »Združimo moči, delimo si prevoz«Evropski teden mobilnosti bo letos ponovno povezal na tisoče evropskih mest v prizadevanjih za človeku in okolju bolj prijazne načine mobilnosti. Med 16. in 22. septembrom se bodo po vsej Evropi odvijale številne aktivnosti, ki bodo spodbujale k pametni in trajnostni mobilnosti kot dobri investiciji. Akciji pa se, tako kot vsako leto, pridružuje tudi Občina Kamnik, ki skupaj s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik ter ostalimi sodelujočimi pripravlja pestro dogajanje. Tudi letos se nam pridružujejo policisti Policijske postaje Kamnik, ki bodo skupaj z redarsko službo Občine Kamnik na kolesih tekom celega tedna opozarjali na previdnost in upoštevanje cestno-prometnih predpisov.

16. evropski teden mobilnosti, v katerega se letos vključuje 71 slovenskih, želi s sloganom »Združimo moči, delimo si prevoz« spodbuditi to, da z deljenjem prevoznih sredstev pripomoremo k manjšemu onesnaževanju okolja. Tudi v Občini Kamnik se zavedamo, da je trajnostna mobilnost izrednega pomena. Akciji se tako pridružujemo z željo, da bi se sleherni član naše lokalne skupnosti ne le v tem tednu, temveč tekom celega leta zavedal pomembnosti vpliva na okolje, v katerem živimo in zato pripravljamo aktivnosti, ki opozarjajo na pomen trajnostne in pametne mobilnosti. Poleg tega pa smo v letošnjem letu sprejeli tudi Celostno prometno strategijo Občine Kamnik, ki je podlaga za dolgoročni proces trajnostnega načrtovanja prometa, s katerim bomo dosegli premik k čistejšim in bolj trajnostnim načinom prevoza v naši lokalni skupnosti.

Na pot se odpravimo s kolesom ali javnim prevozom

Posamezniki in ekipe sodelavcev lahko z vrtenjem pedalov prispevajo vsak svoj kamenček v mozaiku pametne mobilnosti, in sicer s sodelovanjem v zabavni in koristni kolesarski akciji Pripelji srečo v službo. Morda le ideja, da se v Kamnik in njeno okolico odpeljete s kolesom, saj je v letu 2012 v našem srednjeveškem mestu začel delovati sistem izposoje koles, imenovan KAM-kolo, od junija 2015 pa smo ponudbo še nadgradili in si je možno izposoditi tudi električna kolesa. V okviru Evropskega tedna mobilnosti 2017 Občina Kamnik skupaj z Mladinskim centrom Kotlovnica pripravlja promocijski film na temo vsakdanje problematike gibalno oviranih oseb pri dostopu do javnih oblik prevoza in uporabe javnih prometih površin v ožjem delu Kamnika.

Druženje otrok kamniških šol in vrtcev na Glavnem trgu

Občina Kamnik bo Evropski teden mobilnosti skupaj s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik in v sodelovanju z Mladinskim centrom Kotlovnica še posebej obeležila v četrtek, 21. septembra 2017, od 8.30 do 12. ure, ko bo na Glavnem trgu organizirano tradicionalno druženje otrok kamniških šol in vrtcev. Otroke iz oddaljenih šol bomo brezplačno pripeljali z javnim prevozom (avtobusom), ki ga bo omogočilo podjetje Kam-Bus, d. o. o.

Otrokom in tudi tistim malo starejšim se bodo predstavili gasilci, reševalci, gorski reševalci, policisti, člani AMD Kamnik, zaplesali bodo s plesno šolo Šin – Šin, skakali na napihljivem gradu, se zabavali s klovnom Žaretom, porisali avtobus podjetja Kam-Bus, d. o. o., in se preizkusili na poligonu Kolesarček. Lahko bodo veselo »čuha-puhali« po ulicah srednjeveškega mesta z vlakom iz Arboretuma Volčji Potok, vsekakor pa to ne bo vse, saj se bodo vsi obiskovalci lahko preizkusili v umetniško-ustvarjalnih in likovnih delavnicah. Tudi letos bodo pomoč pri organizaciji nudili prostovoljci, ki jih bo preko 50.

V primeru slabega vremena prireditev v četrtek, 21. septembra 2017, odpade. O morebitni odpovedi boste obveščeni na uradni spletni strani Občine Kamnik www.kamnik.si.

VEČ KOT DOVOLJ RAZLOGOV JE, DA ZDRUŽIMO MOČI IN SKUPAJ OBELEŽIMO EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI!


Sprememba prometnega režima od srede, 20. septembra 2017, do četrtka, 21. septembra 2017

Začasna sprememba prometnega režima oziroma popolna zapora javno-prometnih površin bo v četrtek, 21. septembra 2017, veljala od 8. do 13. ure na:

Parkirišča 

Začasna sprememba prometnega režima oziroma popolna zapora javno-prometnih površin bo veljala od srede, 20. septembra 2017, od 20. ure do četrtka, 21. septembra 2017, do 13. ure, in sicer:

Popolna zapora se izvede s prometno signalizacijo, v času popolne zapore se na Kolodvorski ulici ter severnem in južnem delu Šutne spusti dvižni stebriček, v križišču Cankarjeva – obvoznica in Maistrova – obvoznica pa se semafor prestavi na utrip.

Vljudno naprošamo, da upoštevate prometno signalizacijo in se zahvaljujemo za potrpežljivost v času trajanja spremenjenega prometnega režima.


<< Nazaj | Novice