Mali grad

Evropski teden mobilnosti in mladostniki CIRIUS-a Kamnik

20.09.2016

 

Evropski teden mobilnosti in mladostniki CIRIUS-a KamnikV okviru Evropskega tedna mobilnosti, ki ga obeležujemo med 16. in 22. septembrom, smo letos na Občini Kamnik namenili posebno pozornost tudi najbolj ranljivim skupinam, udeležencem v cestnem prometu. Dopoldan so tako otroci in mladostniki iz CIRIUS-a Kamnik, z različnimi gibalnimi motnjami, s krožnim ogledom po mestu opozarjali na ovire, s katerimi se srečujejo v  vsakodnevnem življenju.

Zbrane je ob začetku ogleda v imenu Občine Kamnik nagovoril podžupan Igor Žavbi in poudaril: »Teden mobilnosti se je v občini Kamnik začel pretekli petek, ko je bilo v samem mestnem jedru preko 900 otrok in ravno pri mladih je pomembna vzgoja o cestnem prometu. Evropski teden mobilnosti letos v Občini Kamnik obeležujemo z različnimi dogodki in je namenjen tudi vam. Namen današnjega ogleda je pregledati točke, ki so invalidskim vozičkom nedostopne. Na nekaj težav smo bili v lanskem letu že opozorjeni in del pobud smo že realizirali, vsekakor pa ob novih investicijah posebno pozornost namenimo tudi temu, da so dostopi in prehodi čez cesto prilagojeni gibalno oviranim. Seveda je v mestu, ki ni majhno, takšnih točk še kar nekaj in tudi objektov je še veliko, ki niso prilagojeni invalidom. Pozdravljam odločitev, da je tudi CIRIUS Kamnik pristopil k Evropskemu tednu mobilnosti in bomo tako skupaj našli kakšno rešitev, ki bo pripomogla k večji varnosti otrok in mladostnikov z različnimi gibalnimi motnjami.«

Nato pa so se v družbi sodelavcev Občine Kamnik, članov Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik in policistov Policijske postaje Kamnik podali po treh krožnih trasah, kjer so opozarjali in podali predloge, ki bi jim olajšali vsakdanjo pot po občini Kamnik. S svojimi predlogi so se tako vključili v pripravo Celostne prometne strategije za Občino Kamnik, saj so vanjo vključili točke oziroma območja občine Kamnik, ki niso prilagojena za vožnjo z invalidskimi vozički. Policista Policijske postaje Kamnik pa sta mladostnike in otroke ves čas poti opozarjala na pravilno ravnanje v cestnem prometu, predvsem pa na to, da se morajo kot ranljiva skupina še toliko bolj zavedati različnih nevarnosti v cestnem prometu.

Z aktivnostmi Evropskega tedna mobilnosti bomo nadaljevali jutri, v sredo, 21. septembra 2016, ko se bodo o varnosti v cestnem prometu pogovarjale dijakinje in dijaki Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik.


<< Nazaj | Novice