Mali grad

Evropskemu tednu mobilnosti se pridružuje tudi Občina Kamnik

17.09.2010

 

Evropskemu tednu mobilnosti, ki letos poteka med 16. in 22. septembrom pod sloganom "Potuj pametneje, živi bolje", se na DAN BREZ AVTOMOBILA pridružuje tudi Občina Kamnik.

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik ter Mladinski center Kotlovnica organizirata 22. septembra, na dan brez avtomobila, raznolik program dejavnosti, ki bodo v dopoldanskih urah potekale na Glavnem trgu in Trgu svobode. K sodelovanju sta povabila Policijsko postajo Kamnik, Zavod varna pot, Območno enoto Rdečega križa Kamnik, PGD Kamnik in GRS Kamnik, ki bodo obiskovalcem prikazali del svojih dejavnosti. Palček Snoviček bo za najmlajše pripravil zabaven kviz o vozilih, prometni varnosti in vključevanju otrok v promet.

Organizatorji so na dogodek povabili vse vrtčevske otroke iz občine in prvošolce iz kamniških šol, ki bodo v mesto, razen otrok iz bolj oddaljenega Šmartnega in Stranj, ta dan prišli peš. Seveda organizator vabi, da se najmlajšim na Glavnem trgu pridružijo občani in mimoidoči ter tako dodajo svoj delček pri promociji alternativnih, bolj zdravih in bolj ekoloških načinov prevoza.

Evropski teden mobilnosti v Sloveniji poteka pod okriljem Informacijske pisarne Evropskega parlamenta in Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji. Podrobnejši program dogodkov si lahko ogledate s klikom na na povezavo.

Sporočilo za medije - Evropski teden mobilnosti


<< Nazaj | Novice