Mali grad

Evropska prostovoljska služba leta 2017 na Portugalskem

16.10.2016

 

EVS na Portugalskem 2017MC Kotlovnica in Associação Mais Cidadania s Portugalske te vabita, da se pridružiš projektu G.I.V.E.

Če si želiš mednarodne izkušnje, kjer boš s podobnimi sebi eno leto delal/a v glavnem mestu Portugalske, je ta projekt kot nalašč zate, ne glede na pretekle izkušnje.

Projekt bo potekal celo leto 2017 v Lizboni ter okolici ter bo zajemal številne prostovoljce z vse Evrope, Gruzije in Azerbajdžana. Skupaj boste vključeni v delovanje gostujoče organizacije, delo pa bo vključevalo: promocije dela organizacije in mednarodnih programov in mobilnosti; pomoč v mladinskih centrih in pri lokalnih partnerjih; pomoč v pisarni; pomoč pri aktivnosti "Food bank"; dokumentiranje (fotografiranje in snemanje) dejavnosti; razvoj in promocija mednarodnih programov; izvedba lastnega projekta.

Podrobneje o projektu si preberi s pomočjo te povezave, za dodatna pojasnila in vprašanja pa sem vam na voljo na mailu jurefticar@gmail.com.

V kolikor vas projekt zanima, ne odlašajte in nemudoma kontaktirajte (na zgornji mail), da dobite še prijavne obrazce.

POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA:

Evropska prostovoljska služba (EVS) je dejavnost v okviru Erasmus+, ki ga sponzorira Evropska komisija, katerega namen je mladim ponuditi priložnost prostovoljnega dela v organizacijah izven svoje države.

Obveznosti za vsak projekt določi gostujoča organizacija, vendar pa je tudi nekaj splošnih. Poleg tega, da spoštuješ njihova pravila, se moraš projektu popolnoma posvetiti in ga jemati resno. Torej brez nenapovedanih odhodov na dopust ali preranega zaključka, izpolnjevati moraš svoje naloge, se udeleževati zastavljenih treningov in usposabljanj, ... 

Niti slučajno. Na projektu imaš krito namestitev, prejmeš pa še denar za hrano in dodatno žepnino. Poleg tega so ti kriti tudi stroški prevoza tja in nazaj.

Vsi imamo pred odhodom tremo, bilo bi skrajno čudno in nezanimivo, če je ne bi imeli. Vendar pa je ta program zasnovan tako, da ta prehod in tremo karseda ublažimo. V podporo ti je pošiljajoča organizacija (Kotlovnica), ki te predhodno pripravi na odhod, med projektom spremlja iz Slovenije in ti nudi oporo ter v skrajnih primerih rešuje nastale težave. V gostujoči organizaciji ti je dodeljen mentor, na katerega se lahko obračaš s težavami tekom trajanja projekta, ob prihodu ti pripravijo upeljevalne aktivnosti in izobraževanja, poleg tega pa imaš najmanj dvakrat srečanje z vsemi prostovoljci s celotne gostujoče države. Ne nazadnje pa v 90% primerov na projektu nisi edini/a, tako, da so ti v oporo tudi drugi prostovoljci, ki so na istem kot ti.

Ne. EVS in študentska izmenjava se medsebojno ne izključujeta - namen prve je prostovoljno delo v tujini, namen druge pa študijska izmenjava. Obeh se mirno lahko udeležiš.

 


<< Nazaj | Novice