Mali grad

Evakuacijska vaja v vrtcu Sonček

26.05.2011

 

Gasilci PGD Šmarca sodelovali pri izvedbi evakuacijske vaje v enoti Sonček

Redno sodelovanje gasilcev PGD Šmarca z VVZ Antona Medveda je v zadnjih letih že stalna praksa. Poleg evakuacijskih vaj sodelujemo tudi na prireditvah, predstavitvah opreme, organiziramo dneve odprtih vrat ter se udeležimo tudi drugih aktivnosti za najmlajše.

Evakuacijska vaja v enoti Sonček 

V torek, 24. maja, so pri izvedbi evakuacijske vaje sodelovali gasilci PGD Šmarca.

Vaja evakuacije je potekala brez težav, skupaj je sodelovalo 52 otrok in 5 vzgojiteljic. Na vajo evakuacije so se v vrtcu zelo dobro pripravili, kar je bistvenega pomena. Na zbirnem mestu, kjer se je preverila prisotnost oseb, so se zelo hitro zbrali vsi udeleženci vaje in o ugotovitvah poročali gasilcem. 

 

 

Po prihodu na mesto intervencije, sta se dva gasilca nemudoma opremila z izolirnimi dihalnimi aparati, med tem pa so jima sotovariši pripravili vse potrebno za vstop v objekt. Prav tako so poskrbeli za dva napada in napajanje iz hidranta preko prenosne motorne brizgalne (črpalke). Gasilca sta preventivno pregledala objekt in hitro odkrila manjše žarišče požara, ki sta ga pogasila.

Po končani vaji smo gasilci vse udeležence povabili na dvorišče pred gasilski dom, kjer smo se pogovorili o vaji. Otrokom smo predstavili osebno opremo gasilca, opremo v vozilu ter gasilski dom. Z veseljem smo odgovarjali na mnoga vprašanja malih nadobudnežev in jim obljubili, da si bodo ob naslednjem obisku že lahko pogledali novo vozilo, ki je trenutno še v izdelavi.

 

Besedilo: Gašper Šporar, PGD Šmarca
Fotografije: Vanda Levar


<< Nazaj | Novice