Mali grad

Eva in Neža državni prvakinji do 15 let

21.07.2014

 

Na igriščih za odbojko na mivki Pod Skalco v Kamniku je včeraj in danes potekalo državno prvenstvo do 15 let. Blesteli sta Eva Pogačar in Neža Ladink, ki sta ob zmagi na turnirju osvojili tudi naslov državnih prvakinj v tej kategoriji. Pri fantih sta bila najboljša Jaka Udrih in Rok Možič, ki sta bila najboljša že na prvem turnirju v Ribnici na Pohorju.

Kamniško odbojko so na drugem turnirju za državno prvenstvo ob Evi Pogačar in Neži Ladink v kategoriji deklic nastopili še državni prvakinji do 13 let, Eva Seretin in Zala Špoljarič ter Klara Ogrinec in Tija Žirovnik. V prvem krogu sta v kamniškem obračunu starejši Eva in Neža z 2:0 premagali mlajši Evo in Zalo, medtem ko sta Klara in Tija morali priznati premoč dvojici Anja Uranjek in Lana Črnila. V dvoboju poraženk je sledil še en kamniški obračun, v katerem sta Eva in Zala premagali Klaro in Tijo, ki sta tekmovanje končali z delitvijo trinajste mesta. Za državni prvakinji do 13 let je bilo tekmovanja konec v naslednjem krogu, v katerem sta morali priznati premoč dvojici Nina Zdešar in Katarina Bulc, tako da sta tekmovanji končali z delitvijo devetega mesta. Z odličnimi predstavami pa sta nadaljevali Eva Pogačar in Neža Ladink, ki sta v drugem krogu brez izgubljenega niza ugnali Uranjekovo in Črnilo, nato pa v tretmem krogu še dvojico Lara Kovačec in Brina Bračko. S to zmago sta se neposredno uvrstili v polfinale, v katerem sta premagali še mlajši sestri Lane Ščuke, sicer igralce Calcit Volleyballa, Ajdo in Ano. V velikem finalu sta Eva in Zala še enkrat več navdušili in po hudem boju v prvem nizu, v drugem popolnoma nadigrali zmagovalki prvega turnirja za državno prvenstvo Kajo Kersnik in Niko Bevc. Na koncu jima je to zadoščalo tudi za naslov državnih prvakinj. Tretje mesto na turnirju sta osvojili Lara Kovačec in Brina Bračko, ki sta bili boljši od sester Ščuka. Prav takšen je bil tudi končni vrsti red za državno prvenstvo.

V kategoriji dečkov do 15 let sta od kamniških igralcev nastopila le Matic Sadjak in Andrej Videc, ki sta v prvem krogu morala priznati premoč dvojici Matic Rojnik in Luka Strojanšek. Več uspeha sta imela na prvi tekmi poražencev, v kateri sta z 2:0 premagala dvojico Tevž Tekavec in Domen Šip, tekmovanje pa sta končala s porazom proti dvojici Jan Šarkezi in Rok Bračko. Matic in Andrej sta turnir v Kamniku končala z delitvijo devetega mesta, prva pa sta bila, tako kot tudi v Ribnici na Pohorju, Jaka Udrih in Rok Možič, ki sta v finalu premagala Davida Goloba in Andraža Stružnika. Jaka in Rok sta postala tudi državna prvaka do 15 let, David in Andraž sta bila druga, tretje mesto pa sta osvojila Luka Primik in Žiga Mori.

Izidi DP do 15 let: 

Besedilo in fotografiji: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice