Mali grad

Eva Mori zapušča kamniške vrste

14.05.2014

 

Odbojkarice Calcit Volleyballa, ki so v letošnji sezoni osvojile prvo mesto v slovenskem pokalnem tekmovanju in v srednjeevropski ligi, druge pa so bile v državnem prvenstvu, v prihodnji sezoni ne bodo več mogle računati na Evo Mori. 18-letna organizatorka igre bo v prihodnji sezoni igrala za Bergamo.

Slovenska mladinska reprezentantka bo svojo kariero nadaljevala v italijanski ekipi Foppapedreti iz Bergama, ki je minulo sezono s svojimi nastopi v italijanski A-1 ligi končala v četrtfinalu končnice. »Drži, da odhajam v Italijo, kar je bila že nekaj časa moja velika želja. V Bergamu naj bi ostala tri leta,« je povedala mlada Kanalka, ki je šele letos dopolnila osemnajst let, za Calcit Volleyball pa je igrala tri leta.

Eva Mori odhaja v resnično velik klub, kajti Foppapedreti Bergamo se lahko pohvali z osmimi naslovi italijanskih državnih prvakinj, petimi pokalnimi lovorikami, prav tolikokrat pa je osvojil italijanski superpokal. To pa še ni vse, kajti ob enem osvojenem pokalu CEV se lahko pohvali tudi s kar sedmimi naslovi v ligi prvakinj. Trener ekipe ostaja Stefano Lavarini, ob Morijevi pa je za zdaj edina novinka še nizozemska blokerka Quinta Steenbergen, ki je bila v letošnji sezoni soigralka Sonje Borovinšek in Sare Hutinski v Prostejovu na Češkem.

Sicer pa je trenutno 188 cm visoka organizatorka igre, ki je bila lani na kadetskem EP proglašena za najboljšo organizatorko igre, z mladinsko pa se je nedavno uvrstila na letošnje evropsko prvenstvo, na pripravah članske slovenske reprezentance, ki se pripravlja za kvalifikacije za nastop na EP 2015. »Mislim, da priprave potekajo zelo dobro. Vzdušje je odlično, telesno smo dobro pripravljene, turnir na Slovaškem, kamor odhajamo konec tedna pa bi že lahko dal bolj realno sliko naše pripravljenosti,« je še povedala Eva Mori.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografija: Primož Mahkovec


<< Nazaj | Novice