Mali grad

Eva Mori najboljša organizatorka igre EP

08.04.2013

 

S finalno tekmo med Poljsko in Italijo se je končalo letošnje evropsko prvenstvo za kadetinje, ki je bilo v Baru in Kladovu. Naslov evropskih prvakinj so osvojile kadetinje Poljske, ki so v razburljivem finalu s 3:2 (-21, -17, 19, 25, 16) premagale italijanske vrstnice. Tretje mesto so po zmagi nad Srbijo s 3:0 (22, 23, 15) osvojile turške odbojkarice. Slovenska reprezentanca je po porazu z Grkinjami z 2:3 osvojila končno šesto mesto, še pomembneje od tega pa je, da se je prvič v zgodovini slovenske ženske odbojke uspela uvrstiti na svetovno prvenstvo, ki bo konce julija in na začetku avgusta na Tajskem. Pred njimi je to pred šestimi leti uspelo le slovenski moški mladinski reprezentanci, ki je pod vodstvom Tineta Sattlerja v Maroku osvojila deveto mesto.

Odlične igre slovenskih odbojkaric pa so opazili tudi strokovnjaki na evropskem prvenstvu. Tako je bila za najboljšo organizatorko prvenstva proglašena igralca Calcit Volleyballa Eva Mori, kar je veliko priznanje tako za kamniški kub kot za slovensko odbojko. Najboljša igralka EP je bila Italijanka Anastasia Guera.

Končni vrstni red: 1. Poljska, 2. Italija, 3. Turčija, 4. Srbija, 5. Grčija, 6. Slovenija, 7. Nemčija, 8. Rusija, 9. Nizozemska, 10. Češka, 11. Francija, 12. Črna gora.

Besedilo in fotografija: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice