Mali grad

Etina »Tržnica na dvorišču« ob njeni 90-letnici

15.06.2013

 

Letošnje leto je za ETO, živilsko  industrijo d.d. posebno, saj praznujejo častitljivih 90 let obstoja podjetja. Zbranim se je ob praznovanju tega jubileja pridružil tudi župan Marjan Šarec.

Podjetje ETA, živilska industrija d.d. je bilo ustanovljeno leta 1923, in sicer kot manjši družinski obrat, v katerem so proizvajali gorčico, sadne sirupe, kompote in džeme. Dejavnost se je kmalu razširila in leta 1963 je bila na sedanji lokaciji zgrajena nova tovarna, ki deluje še danes. Proizvodnja izdelkov se odvija v Kamniku, kjer potekajo proizvodni procesi koncentriranja (džemi, ketchup, ajvar, namazi), sterilizacije (vložene vrtnine, gotove jedi), pasterizacije (vložene vrtnine, džemi, ajvar, namazi) in mletja (gorčica) ter proizvodnja zamrznjenih izdelkov. Proizvodnja kakovostnih in neoporečnih izdelkov je zagotovljena z doslednim upoštevanjem HACCP metodologije in zahtev standarda IFS (International Food Standard). V podjetju se zavedajo, da je kakovost izdelkov bistvena za potencialne kupce. Za zagotavljanje kakovosti njihovih izdelkov pa se trudijo vsi, tako delavci v proizvodnji kot tudi zaposleni v prodaji, nabavi, kontroli in ostalih službah, ki dodajajo svoj prispevek k višji vrednosti izdelkov podjetja. Recepture izdelkov so že dolgo uveljavljene, nekatere pa spremljajo zveste porabnike že skozi več generacij. Surovine, ki jih uporabljajo, niso gensko spremenjene. Kar najbolj pa se izogibajo tudi uporabi barvil, konzervansov in ostalih dodatkov živilom.

Kot rečeno podjetje v teh dneh praznuje 90-letnico obstoja, ki jo z današnjo »Tržnico na dvorišču«, in kot pravi njihov slogan »Letos bo vsak dan praznik«, primerno tudi obeležuje. Poleg visokega jubileja so danes praznovali še dve okrogli obletnici, in sicer 50-letnico obstoja tovarne na Kajuhovi poti in 10-letnico programa Natureta.

Izvršna direktorica podjetja ETA, živilska industrija d.d. Ksenija Jankovič Banovšek je zbrane nagovorila z naslednjimi besedami: »Pozdravljeni gostje, ki vas je zaneslo na dvorišče naše tržnice. Iskreno dobrodošli. Tu smo za to, da poslušamo vaša mnenja in kritike o naših jedeh. Tu smo, da se zahvalimo in izkažemo čast generacijam, ki so v devetih desetletjih gradile Eto in so zgradile temelje, ki še danes trdno držijo.«

Kamniškemu podjetju je z velikim veseljem čestital tudi župan Marjan Šarec: »Naužite se dobrot in na ta način počastite praznik Ete, ki se v zadnjem času trudi obstati na tem zahtevnem trgu. Kljub recesiji in slabi gospodarski situacij, ima novo vodstvo Ete vizijo za prihodnost. Izvršna direktorica Ksenija Jankovič Banovšek verjamem, da vam bo uspelo, da boste uspešni, da bo Eta Kamnik ne samo živela, ampak da se bo razvijala naprej, kar se mnogi tudi želimo. Kamnik je v preteklosti izgubil mnoga podjetja in verjamem, da Ete ne bo. Iskrene čestitke ob jubileju in uspešno naprej do 100-letnice.«


<< Nazaj | Novice