Mali grad

Enota Pestrna Vrtca Antona Medveda Kamnik ima novo fasado in kasetna senčila

08.11.2013

 

Župan Marjan Šarec se je dopoldan udeležil odprtja energetske sanacije enote Pestrna Vrtca Antona Medveda Kamnik.

Na objektu vrtčevske enote Pestrna se je konec oktobra zaključila izdelava fasade, s katero je bila izboljšana toplotna karakteristika stavbe. Poleg tega pa je enota pridobila tudi kasetna senčila, ki bodo našim najmlajšim omogočila varnejšo igro na prostem. Občina Kamnik je na podlagi vloge na javnega razpisa za »Sofinanciranje operacij za energetsko sanacijo osnovnih šol, vrtcev, zdravstvenih domov in knjižnic v lasti lokalnih skupnosti« s strani Ministrstva za infrastrukturo in prostor pridobila Sklep za sofinanciranje energetske sanacije enote Pestrna, in sicer v višini 69.543 evrov. Celotna vrednost energetske sanacije je znašala 109.998 evrov, od tega je Občina Kamnik iz lastnih sredstev k investiciji prispevala 40.455 evrov. 

Zbrane ob slavnostnem dogodku je sprva nagovorila ravnateljica Vrtca Antona Medveda Kamnik Renata Hojs, ki ni skrivala navdušenja nad novo podobo enote Pestrna.

Pridružil pa se jim je tudi župan Marjan Šarec: »V mesecu marcu smo bili priča odprtju prenovljene enote Pestrna. Takrat smo ob pogledu v celoti prepleskane enote, obnovljenih nekaterih svetilih, radiatorjih, prostorih za shranjevanje telovadnih rekvizitov, pedagoški sobi in pisarni ravnateljice že razmišljali o prihajajočih obnovah in investicijah. Zaradi dotrajanosti strehe, oken in tudi notranjih prostorov je stavba potrebovala celovito prenovo. Danes tako z velikim veseljem zremo v novo fasado in kasetna senčila. S tem smo, lahko rečemo,izboljšali energetsko učinkovitost objekta, na drugi strani pa poskrbeli za naše najmlajše občanke in občane, ki bodo brezskrbno preživljali svoje dni tako v prostorih vrtca kot tudi izven njega. Enota Vrtca Antona Medveda Kamnik bi bila brez otroškega smeha vsekakor drugačna, a v prenovljenih prostorih le-ta odmeva še lepše kot sicer. Enota Pestrna pa je tako več kot odlično pripravljena za nadaljnje generacije naših najmlajših občank in občanov«, je še dodal župan.

Dogodek so z razigranim otroškim živ žavom popestrili otroci enote Pestrna.


<< Nazaj | Novice