Mali grad

Enosmerni promet na Maistrovi ulici z novim kolesarskim pasom in pločnikom

04.09.2018

 

Enosmerni promet na Maistrovi ulici z novim kolesarskim pasom in pločnikomPo skoraj treh mesecih gradbenih del je bil v nedeljo zvečer ponovno vzpostavljam enosmerni prometni režim na Maistrovi ulici v Kamniku, kjer je poleg nove enosmerne asfaltne ceste na novo izgrajen obojestranski pločnik ter novi kolesarski pas v smeri iz tržnice Kamnik proti pošti. S preureditvijo Maistrove ulice so najšibkejši udeleženci v prometu, pešci, invalidi, starejši in kolesarji, pridobili površine, po katerih se lahko varno gibljejo v prometu.

Poudariti je treba, da je Maistrova ponovno enosmerna ulica iz smeri pošte proti tržnici ter, da je vzpostavljen ponovno tudi enosmerni prometni režim od sodišča do pošte (mimo Občine).

Novi kolesarski pas na Maistrovi ulici je izveden v granitnih ploščah in je z robnikom ločen od vozišča, zato kolesarje pozivamo, da za vožnjo v smeri iz tržnice Kamnik proti pošti uporabljajo nov kolesarski pas, ki poteka vzporedno z novim pločnikom. V obratni smeri pa kolesarji uporabljajo cesto, tako kot do sedaj, saj gre za enosmerni promet.

Občinsko redarstvo, policija in komunalni delavci so v prvem dnevu zaznali, da vozniki osebnih vozil vozijo v napačni smeri oziroma v pravilni smeri, vendar se na cesti izogibajo mulde in delno vozijo po pločnikih. Zato pozivoma voznike in kolesarje, da v prvih dneh vozijo previdno in uporabljajo površine, namenjene za vožnjo, ter upoštevajo navodila redarske službe in policije glede postavljene prometne signalizacije. 

Vsem uporabnikom Maistrove ulice želimo varno udeleženo v cestnem prometu, saj se moramo vsi navaditi novih pravil in površin za vožnjo koles oziroma avtomobilov. V prvih šolskih dneh bodo občinski redarji in policija še posebej pozorni na pravilnost vožnje avtomobilov in kolesarjev, s ciljem, da ne bi prihajalo do nevarnih situacij.


<< Nazaj | Novice