Mali grad

»En, dva, tri, pomigajmo vsi«

31.03.2016

 

Župan Marjan Šarec si je popoldan skupaj z ravnateljico Zasebnega vrtca Sonček Dito Horvatiček in direktorjem Zasebnega vrtca Sonček Matjažem Škabarjem na igrišču enote Trobentica ogledal športno prireditev z naslovom »En, dva, tri, pomigajmo vsi«.

»En, dva, tri, pomigajmo vsi«

V Zasebnem vrtcu Sonček se še kako dobro zavedajo, da je zdrav način življenja in športno udejstvovanje pomembno pri razvoju otroka. Gibanje vpliva na vse ravni življenja, zato so v okviru gibalnih dejavnosti tekom letošnjega šolskega leta zelo aktivni, danes pa so nam s prijetno prireditvijo predstavili zaključek projekta »En, dva, tri, pomigajmo vsi«.

Otroci so nam zapeli in skozi igro, smeh ter gib predstavili gibalne dejavnosti, ki jih izvajajo v vseh oddelkih kamniškega zasebnega vrtca.

Ob tej priložnosti je zbrane pozdravila ravnateljica Zasebnega vrtca Sonček Dita Horvatiček, ki je povedala: »Veseli me, da lahko predstavimo košček našega dela v okviru praznovanja občinskega praznika. V letošnjem šolskem letu smo si v našem vrtcu zadali kot prioritetno nalogo področje gibanja. Predvsem to, da še bolj poglobljeno zadovoljimo otrokovo primarno potrebo po gibanju, preko gibanja pa spodbujamo, krepimo ter navdušujemo otroke nad učenjem in pridobivanjem izkušenj za življenje. Naj bo naš odnos do sebe, do drugih in do narave pozitiven. Le-to pa z lastnim vzgledom prenašajmo na naše otroke. Za naše skupno dobro.«

Župan Marjan Šarec pa je mladim in nadobudnim športnikom dejal: »Prisrčno pozdravljeni ob današnjem prijetnem popoldnevu, ko nas pomlad že krepko boža s sončnimi žarki in nam pripoveduje, da je končno prišla v deželo. Pomlad je tudi pravi čas, da pričnemo z gibanjem. Danes je znano, da mnogi osnovnošolski otroci veliko časa presedijo pred računalniki in televizijo, tile naši najmlajši pa s tem nimajo problema. Le tisti, ki se ukvarja z gibanjem, se bo lahko razvil v polno in zdravo osebnost.«

Zbranim se je pridružil še smučarski skakalec Matjaž Pungertar, ki je povedal mnogo zanimivega o najbolj priljubljenem slovenskem športu.


<< Nazaj | Novice