Mali grad

Ekskurzija Kulturnega društva Tuhinj

26.05.2016

 

Ekskurzija Kulturnega društva TuhinjKulturno društvo Tuhinj je znano po tem, da se nenehno rado podaja v nove dogodivščine in rado gostuje s svojimi predstavami ter navdušuje publiko. Tokrat so se podali na pot z nekoliko drugačnim razlogom. Organizirali so družabno-poučno ekskurzijo z ogledom predstave za člane društva ter ostale zainteresirane.

V soboto, 21. maja 2016, so se tako odpravili proti Novi Gorici s samim predsednikom društva Branetom Vrankarjem, za krmilom avtobusa. Pot so začeli na turistični kmetiji Malovščevo, kjer jim je gospodar prikazal obrat pridelave vina ter nekaj najboljših domačih vrst vina. Ob opisu dela in proizvodov so bili člani društva deležni tudi pogostitve in degustacije domačih izdelkov kmetije.

Po obisku kmetije je pot vodila proti Slovenskemu narodnemu gledališču v Novi Gorici, kjer jih je pričakala dramaturginja gledališča ter jim razkazala gledališče in jih seznanila z njegovo zgodovino ter poslanstvom. Po ogledu gledališča so imeli člani nekaj časa za samostojni ogled mestnega jedra, nato pa so si v gledališču ogledali še predstavo Iztoka Mlakarja, Pašjon, ki je navdušila in nasmejala vse ljubitelje kulture.

Po tako produktivnem dnevu so si bili enotni, da ga želijo ponoviti tudi prihodnje leto.

Besedilo in fotografije: člani Kulturnega društva Tuhinj


<< Nazaj | Novice