Mali grad

Ekipe zaščite in reševanja še vedno v pripravljenosti

16.05.2014

 

Podrto drevje na regionalnih cestah

Občina Kamnik je bila ob 12.40 uri obveščena o podrtem drevju na kamniški obvoznici, in sicer iz smeri Mengša proti Kamniku. Za pravočasno odstranitev podrtega drevja so poskrbeli koncesionarji za vzdrževanje cest državnih cest na območju občine Kamnik, Gorenjska gradbena družba iz Kranja.

Ravno tako smo bili obveščeni o podrtem drevju na regionalni cesti R2/414, malo pred odcepom za naselji Češnjice in Golice. Za odstranitev podrtega drevja so poskrbeli koncesionarji za vzdrževanje cest državnih cest na območju občine Kamnik, Gorenjska gradbena družba iz Kranja.

Podrtje stene na stanovanjski hiši v zaselku Nevlje

Ob 8.22 uri so gasilci prejeli obvestilo o podrtju hiše v Nevljah. Na kraj nesreče so takoj prispeli gasilci PGD Kamnik in PGD Nevlje, ekipi nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Kamnik, policija in Gorska reševalna služba Kamnik.

Potek celotne akcije je opisal predsednik PGD Kamnik in vodja intervencije Jože Oblak: »Danes, 16. 5. 2014, nekaj minut čez osem, je bilo preko številke 112 alarmirano, da se je podrla stanovanjska hiša v Nevljah 10. Aktivirane so bile enote PGD Kamnik in enota PGD Nevlje. Na kraj so izvozile tri enote, s tremi vozili, s 25 gasilci PGD Kamnik ter ena enota, z enim vozilom, s 4 gasilci PGD Nevlje. Ob prihodu je bilo ugotovljeno, da se je na delavce porušila zunanja stena stanovanjske hiše. Delavci so ob steni kopali jarek. Zaradi preglobokega jarka se je stena porušila na delavce, trije so bili vkleščeni v podrto steno, vse tri pa so gasilci in reševalci rešili izpod ruševin in jih oskrbeli. Delavci so bili odpeljani v bolnišnico. Policisti so zavarovali kraj nesreče, ker obstaja nevarnost, da se porušijo še ostali deli objekta. Intervencija je bila zaključena ob 9.30 uri.«

Pomoč pri sanaciji bo nudilo Komunalno podjetje Kamnik d.d. in Občina Kamnik. Poleg reševalnih služb so bili na kraju nesreče tudi župan Občine Kamnik, direktor občinske uprave Občine Kamnik in poveljnik Civilne zaščite Občine Kamnik.

Vejevje in strešniki na Ljubljanski cesti

Zaradi občasnih močnih sunkov vetra še vedno velja razglasitev rdečega alarma. Na Ljubljanski cesti, pri gostilni Korobač, je danes nekaj strešnikov in vej padlo na cesto. Zadevo že urejajo pristojne službe Komunalnega podjetja Kamnik d.d. in javni delavci Občine Kamnik. Iz preventivnih razlogov so bili odstranjeni vsi cestni transparenti. Razmere pa spremajajo tudi prisotjne službe Občine Kamnik.

Napoved Agencije za okolje Republike Slovenije

Do danes popoldne bo pihal močan severni veter. Pod Karavankami bo v sunkih dopoldne še lahko dosegal hitrosti okoli 80, drugod v severni in severovzhodni Sloveniji pa do okrog 70 km/h.


<< Nazaj | Novice