Mali grad

Dve zmagi v Premanturi

03.04.2017

 

Dve zmagi v PremanturiPrvi aprilski vikend je bil rezerviran za Premanturo in zdaj že tradicionalno dirko Kamenjak Rocky Trails. Tam je bila tudi številčna zasedba kamniškega Calcit Bike Teama, ki je soboto najprej dirkala na mednarodni dirki v olimpijskem krosu, v nedeljo pa se je večina podala še na maraton. Naši člani so domov prinesli dve zmagi, Tajda Šoštarko je bila prva v krosu v kategoriji do devet let, Hana Kranjec Žagar pa med deklicami do 13 let. Od članov A ekipe je bil v krosu najboljši Rok Naglič na 20. mestu, v maratonu pa Boštjan Hribovšek na 14. mestu.

V soboto je v krosu Tajda Šoštarko zmagala v kategoriji U9, Nik Auer je bil peti v U11, Gal Starman drugi v U13 in Jan Boltar šesti ter Juš Golmajer 20. Hana Kranjec Žagar je bila prva v U13, v U15 je bil Nal Auer 12. in Jaka Dečman 16. Uroš Mikelj je v masters 1 osvojil četrto mesto, v masters 2 Aljoša Martinjaš četrto, Gregor Miklič peto in Jan Starman 23., Bojan Kemprl je bil četrti v masters 3.

Med mlajšimi mladinci je Matic Kranjec Žagar končal na 12., Ažbe Golmajer na 13., Jernej Hribar na 14., Jaka Starman na 19. mestu. Nika Dečman je bila peta med kadetinjami, Mihael Štajnar 35. med starejšimi mladinci.

V konkurenci elite je bil Rok Naglič 20., Boštjan Hribovšek 27., Jure Belak 40. in Gregor Krajnc 61. Naglič je denimo za zmagovalcem, Čehom Matoušem Ulmanom zaostal 7:10 minute, Hribovšek 8:31.

V nedeljo je bil na sporedu še maraton, prav tako z izjemno številčno udeležbo. Med člani se je s 14. mestom izkazal Boštjan Hribovšek, ki je za zmagovalcem iz Poljske Marekom Konwo zaostal 5:51 minute. Luka Tavčar je bil 41., Rok Naglič, Gregor Krajnc in Jure Belak dirke niso končali.

Aljoša Martinjaš je bil drugi v kategoriji masters 2, Gregor Miklič je bil šesti, Jan Starman pa 30. V ženski kategoriji masters je Ana Podpečan osvojila peto mesto. Med mladinci je Mihael Štajnar končal na 24. mestu, Mira Kranjec je bila tretja v konkurenci hobby 1. V U17 je bil Jaka Starman šesti, Jernej Hribar osmi in Matic Kranjec Žagar 10.

»V soboto na ogrevanju je zaradi moje neumnosti prišlo do padca med mano in Boštjanom, a kljub bolečinam sva se odločila, da štartama. Od štarta sem šel lepo z glavo ter konstantno pridobival iz kroga v krog. V šestem krogu sem imel rahlo krizo ter izgubil nekaj več časa proti prvim, ampak z zaostankom sem še vedno zadovoljen,« je razložil Naglič, ki je ob padcu utrpel odrgnine in modrico, verjame pa, da bo do naslednjega dirkaškega vikend v Nallsu nared.

»Zadovoljen kljub sobotni smoli pred ogrevanjem. Cel zadnji krog sem imel defekt spredaj in zadaj. Skušal sem ’zaflikati’, ni mi uspelo. Celo dirko sem bil dober, z malo več sreče bi bil rezultat soliden. V nedeljo isto kot v soboto, dobro sem se počutil, skozi sem prišel brez defekta in okvare. Na koncu je rezultat kar dober, tudi zaostanek, sploh glede na konkurenco,« je ocenil Hribovšek, ki je prav tako kot Naglič na tleh pustil ’le’ nekaj kože.

»Po virozi, ki me preganja od torka sem vseeno štartal in v soboto kros odvozil po najboljših močeh. Razbita kamnita proga in bolečine v križu, 40. mesto od 118., zaostanek pa nekje 3-4 minute prevelik od pričakovanega. V nedeljo na maratonu pa res dobro počutje, po 35 minutah, ko sem bil na res dobri 5., 6. poziciji in na kolesu Tiagu Ferreiri, pa defekt in konec možnosti za dober rezultat,« je bil komentar Belaka.

»Na krosu mi je uvrstitev preprečil defekt, na maratonu pa tehnična težava. Na kratko, slab vikend z nekaj novega znanja,« pa je bil kratek Krajnc.

Vir: PR Calcit Bike Team


<< Nazaj | Novice