Mali grad

Državno prvenstvo v tarčnem lokostrelstvu tudi letos v Kamniku

26.09.2015

 

Lokostrelski klub Kamnik, ki je bil po izboru Lokostrelske zveze Slovenije razglašen za najboljši klub leta 2014, je tudi letos prevzel organizacijo državnega prvenstva v tarčnem lokostrelstvu. Odprtja prvenstva sta se v imenu Občine Kamnik udeležila podžupan Matej Slapar in v.d. direktorja Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Franci Kramar.

Državno prvenstvo v tarčnem lokostrelstvu je potekalo na lepo urejenem stadionu Prijateljstva v Mekinjah, udeležilo pa se ga je 114 tekmovalk in tekmovalcev iz slovenskih lokostrelskih klubov. Udeleženci državnega prvenstva, ki starostno obsegajo kategorije od mlajših deklic in dečkov pa vse do veteranov, so se med seboj pomerili v dveh slogih, in sicer z ukrivljenim in sestavljenim lokom.

Po uvodnih strelih za ogrevanje se je udeležencem na zelenici pridružil podžupan Matej Slapar, ki je zbrane lepo pozdravil v Kamniku: »Veseli nas, da je Lokostrelski klub Kamnik tako močno prisoten v naši občini, da je tudi letos dobil v organizacijo največje lokostrelsko tekmovanje v državi. Veseli smo, da ste prišli k nam z vseh krajev in si želimo, da pridete tudi ob kakšnih drugih priložnostih. Naša občina ponuja zares veliko različnih tako športnih kot tudi drugih prostočasnih aktivnosti in vabim vas, da se kakšne od njih udeležite.« Vsem tekmovalcem je še zaželel srečo in seveda osvojeno zlato.

Pred začetkom  tekmovanja je na stadionu zazvenela še državna himna v izvedbi Neže Drobnič Bogataj, nato pa so se pričele kvalifikacije po posameznih kategorijah. Mladinci in člani se bodo popoldan pomerili še v izločilnih dvobojih za naslov posamičnih in ekipnih absolutnih državnih prvakov, v ostalih kategorijah pa bodo državni prvaki znani že po dopoldanskem delu.

Rezultate tekmovanja si lahko ogledate tukaj.

Besedilo in fotografije: Sara Vidmar, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik


<< Nazaj | Novice