Mali grad

Državno prvenstvo FITA krog

26.09.2011

 

V soboto in nedeljo je na Stadionu prijateljstva v Mekinjah potekala največja slovenska lokostrelska FITA tekma v času zunanje sezone 2011, in sicer Državno prvenstvo FITA krog, katere organizator je bil Lokostrelski klub Kamnik. Na izredno zahtevno in odlično organizirano tekmo je prišlo 106 najboljših slovenskih lokostrelk in lokostrelcev iz 23 slovenskih klubov, ki so za to tekmovanje že prej dosegli predpisano normo. K dobremu vzdušju in odličnim rezultatom je pripomoglo tudi lepo sončno vreme, ki je zopet pričaralo krasen ambient. Ne govori se zastonj, da so kamniške tekme z razgledom na planine najlepše tekme v Sloveniji.

 
   

Tekmovalce je v soboto pred začetkom tekmovanja pozdravil in nagovoril kamniški župan, Marjan Šarec ter jim zaželel mirno roko in čim boljše strele. Njegove želje so se uresničile, saj so kamniške lokostrelke in lokostrelci zopet dokazali, da so se na tekmovanje odlično pripravili. Dosegli so štiri naslove državnih prvakov, tri naslove podprvakov in eno 3. mesto. Kamničani so dosegli kar 7. novih državnih rekordov (Ravnikar Žiga in Štrajhar Gašper posamezno, Štrajhar Klemen in Mateja Andrejka mešane ekipe), zopet pa je bila presežena magična lokostrelska meja 1.300 krogov, ki jo je dosegel kamniški mladinec Klemen Štrajhar, in sicer 1.310 krogov.

 
   

V nedeljo so potekali izločevalni dvoboji posameznikov in ekip v starostni kategoriji mladinci/ke in člani/ce. Naslov absolutnega državnega prvaka in s tem tudi naslov najboljšega slovenskega lokostrelca z ukrivljenim (olimpijskim) lokom je dosegel Klemen Štrajhar iz LK Kamnik, 1. mesto med mešanimi ekipami je dosegla ekipa iz Kamnika, v sestavi Štrajhar Klemen in Mateja Andrejka, dve kamniški ekipi, ki so sestavljene iz treh lokostrelcev, pa sta dosegli 2. in 3. mesto.

 

Rezultati tekmovanja:

Absolutni državni prvaki so postali:

Ekipni državnih prvaki:

Državni prvaki v Mešanih ekipah:

Rezultate po posameznih kategorijah si lahko ogledate tukaj.


<< Nazaj | Novice