Mali grad

Državnim prvakinjam, odbojkaricam Calcita Volleyball, posebno občinsko priznanje

09.05.2010

 

Župan Tone Smolnikar je v soboto na kamniški tržnici sprejel odbojkarice kluba Calcit Volleyball, ki so si v preteklem tednu v Mariboru z zmago nad Novo KBM prvikrat priborile naslov državnih prvakinj. Ekipa je ob koncu iz rok župana Smolnikarja prejela posebno priznanje Občine Kamnik.

»Pred 10 leti si je bilo, ob uspehih takratne moške ekipe, težko zamisliti, da bodo nekoč tudi dekleta v samem vrhu slovenske ženske odbojke« je dejal župan ter se je v nadaljevanju zahvalil vsem, ki so pripomogli k temu, da je Kamnik danes v odbojki na tako visokem mestu, ter tistim, ki so prispevali svoj delež k osvojenemu naslovu državnih prvakinj.

V nadaljevanju sta spregovorila trener ženske ekipe Franci Obolnar in predsednik kluba Gregor Hribar. Slednji se je zahvalil županu in Občini Kamnik za takšen sprejem, ki je, po besedah Hribarja, dokaz, da se cenimo sami, kajti le tako nas bodo cenili tudi drugi. Tako Hribar kot trener Obolnar sta se zahvalila navijačem in podpornikom, posebna zahvala tudi generalnemu sponzorju podjetju Calcit, brez katerega bi bili, po mnenju obeh, takšni rezultati težko dosegljivi.

Franci Obolnar je opisal dogodke v letošnji sezoni ter se spomnil na osvojeno drugo mesto v slovenskem pokalu, ki je pustilo malce grenak priokus. Kot pravi, sta tokrat v Mariboru zmagala borbenost in večje srce, naslov državnih prvakinj pa je odšel v roke prave ekipe.

V imenu odbojkaric je spregovorila Kamničanka Urša Podlesnik, ki je zadnje leto opisala kot leto ogromnih izkušenj, osvojeni naslov pa presega vsa njena pričakovanja izpred nekaj let. Vzpodbudila je mlade, kamniški odbojkarski podmladek, ter dodala, da tudi sama želi, da Kamnik postane prepoznaven po dobri ženski odbojki, srčnih navijačih in zvestih sponzorjih.

Za slovesno in veselo vzdušje sta poskrbela Mestna godba Kamnik in ansambel Viharnik.

Fotogalerija

_

       

 


<< Nazaj | Novice