Mali grad

Društvo upokojencev Kamnik tudi športno društvo

28.09.2018

 

Društvo upokojencev Kamnik tudi športno društvoPopoldan se je odvijala podelitev pokalov članicam in članom sekcij za rekreacijo in šport Društva upokojencev Kamnik, obenem pa je to tudi dan Društva upokojencev Kamnik. Zbranim se je ob tej priložnosti pridružil podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Igor Žavbi skupaj s predsednikom Društva upokojencev Kamnik Vinkom Polakom in predsednikom Komisije za rekreacijo in šport Miho Prosenom.

V okviru Komisije za rekreacijo in šport deluje 16. sekcij, ki svojim članom ponujajo raznovrstne aktivnosti, od balinanja, kegljanja, kegljanja s kroglo na vrvici, kolesarstva, namiznega tenisa, pikada, plavanja, plesa, prstometa, pohodov in sprehodov, smučanja, streljanja pa vse do šaha, tenisa in nordijsko hojo. Dejavnosti razvijajo in na različnih področjih dosegajo odlične rezultate, predvsem pa to, pri vsem tem se prav lepo zabavajo. Kot pravijo, zdrav duh v zdravem telesu, se še kako lepo kaže tudi z današnjim prijetnim druženjem.

Člani Komisije poudarjajo, da je smisel njihovega delovanja skrb za primerno telesno aktivnost na kateremkoli področju ali panogi ter posledično skrb za bolj zdravo preživljanje prostega časa in boljše počutje. Vsak si izbira obliko rekreacije, ki mu najbolj ustreza, če pa k temu dodajo še prijetno druženje v krogu resničnih prijateljev, je zadovoljstvo toliko večje.  

Poimenski seznam najboljših športnikov za leto 2018 si lahko ogledate tukaj. Prav poseben dan pa je bil danes tudi za prejemnike društvenih priznanj, to pa so bili Božo Pilej (prostovoljec v lokalu), Ana Kuret (prostovoljka v lokalu), Franc Schnabl (vodja športne sekcije prstomet), Franc Žerak (vodja kolesarske sekcije) in Marjan Bajde (praporščak društva). Grča športa 2018 je šla tokrat v roke Petru Prijatelju.

Zbrane je ob tej priložnosti nagovoril predsednik Komisije za rekreacijo in šport Miha Prosen. Predsednik Društva upokojencev Kamnik Vinko Polak je članicam in članom zaželel obilo športnih užitkov še naprej. Spodbudne besede pa jim je namenil tudi podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Igor Žavbi in zaželel, da bi se še naprej tako lepo imeli ter se med seboj iskreno zabavali.

Za kulturno popestritev druženja so poskrbeli Mešani pevski zbor Društva upokojencev Kamnik pod vodstvom zborovodkinje Karle Urh, Ljudske pevke predice, Erna Pahor in Anton Iskra sta pripravila recitaciji, zabava pa se je nato nadaljevala v družbi ansambla Dolomiti. Za preplet misli in besed je poskrbela Milena Brajer.

ISKRENE ČESTITKE ŠPORTNICAM IN ŠPORTNIKOM DRUŠTVA UPOKOJENCEV KAMNIK!


<< Nazaj | Novice