Mali grad

Društvo upokojencev Kamnik – Pomagajmo starejšim!

09.01.2013

 

V letošnjem letu bi v Društvu upokojencev Kamnik radi vzpostavili pomoč starejšim z rabljenimi, še delujočimi gospodinjskimi aparati: pralnimi stroji, štedilniki, kuhalniki, televizorji in podobnim.

Škoda je, da ljudje, ki si to lahko privoščijo, kupujejo nove izpopolnjene aparate, stare še delujoče, pa zavržejo. Veliko je ljudi, ki nimajo denarja za nakup novega aparata, če se jim stari pokvari, velikokrat nimajo niti denarja za popravilo starega. To so upokojenci, brezposelni, kakor tudi mlade družine, ki morajo preživeti z dohodki od 200 do 400 evrov, ko plačajo položnice, jim ne ostane nič. Takim bi v našem društvu radi pomagali in jim omogočili, da dobijo še dobre rabljene aparate.

Skoraj vsi starejši imajo telefone, nimajo pa računalnikov in interneta, da bi preko tega iskali povezave. Na eni strani bi v društvu vzpostavili evidenco ljudi, ki bi sprejeli take aparate, na drugi pa ponudnike rabljenih aparatov.

Ker nimamo skladišča ali prostora, kamor bi aparate shranjevali, bomo seveda vezani samo na telefonsko povezovanje. V društvu imamo telefon za pomoč starejšim s številko 041 848 084. Prosimo vse, ki bi take aparate podarili in tiste, ki bi jih sprejeli, da se oglasijo na navedeno telefonsko številko.

Vir: Društvo upokojencev Kamnik


<< Nazaj | Novice