Mali grad

Društvo »Šola zdravja« iz Podgorja obeležilo 2. obletnico delovanja

15.05.2014

 

Športno igrišče v Podgorju se je danes prebudilo v oranžni barvi članov društva »Šola zdravja« Podgorje. Pridružil se jim je tudi župan Marjan Šarec, ki jim je hkrati čestital za 2. obletnico delovanja.

Osnovna aktivnost društva »Šola zdravja« je jutranja telovadba na prostem. Vsak dan, razen nedelje in praznikov, se člani društva ob 7.30 uri, v vseh letnih časih, v bližini bivanja posameznika, zunaj na prostem udeležujejo prijetnega druženja ob jutranji telovadbi. Vodijo jih usposobljeni prostovoljci. Osnovni namen društva pa je izobraževanje posameznika. Vsak udeleženec je storil prvi in osnovni korak v svojem izobraževanju na poti do zdravega življenja.

Namen »Šole zdravja« je, da posameznikom podajo osnovne podatke, kako doseči čim boljše življenje, zato organizirajo različna predavanja in praktične delavnice, ki jih izvajajo strokovnjaki z mnogih področij. Cilj je, usposobiti posameznika, da je kvalitetno in zdravo življenje v družbi odvisno od posameznikov, njihovih navad ter hobijev.

Župan Marjan Šarec je članom čestital za 2. obletnico delovanja in poudaril pomen zdravega načina življenja, za katerega je vredno skrbeti, še lepše pa je to delati v prijetni družbi.

Danes so člani jutranjo telovadbo začeli z vajo »1.000 gibov«, po metodi idejnega vodje in ustanovitelja projekta dr. Nikolay Grishin. V 30-ih minutah so tako razgibali vse dele telesa, začeli so pri dlaneh, končali pri podplatih. S tem pa so dosegli maksimalno gibljivost telesa. Vadba je tako potekala po ustaljenem in vsem že znanem programu, vaje so bile preproste, primerne za vsakogar, ne glede na kondicijsko pripravljenost. Ob koncu so za pogostitev poskrbele članice in člani podgorske skupine, dopoldansko srečanje pa so skupaj z gosti drugih podružnic osrednje Slovenije sklenili še s prijetnim pohodom skozi idilično naravo kamniške občine.


<< Nazaj | Novice