Mali grad

Društvo Makadam Kamnik našlo svoj dom v Dnevni sobi in že sodeluje z Nogometnim klubom Kamnik

26.05.2015

 

Društvo Makadam Kamnik našlo svoj dom v Dnevni sobi

V marcu ustanovljeno društvo Makadam Kamnik – pot, ki druži generacije, je našlo svoj kotiček pod toplim soncem v prostorih nekdanjega Alprema na Usnjarski ulici. Nekdaj zapuščene stavbe zdaj preveva ustvarjalni duh. Ta se kaže tudi v popoldanskem vrvežu; zjutraj skoraj prazni parkirni prostori so popoldan zapolnjeni skoraj do zadnjega kotička.

V naši Dnevni sobi se bo našel prostor za vsakogar, željnega druženja, klepeta »kar tako« ali trenutka miru in tišine… Bodi še v pleničkah (potem pripelji s sabo starše, v trebuščku (tudi z mamico!), vpet v šolske knjige ali z rolko pod pazduho, še posebej pa tisti v »zrelih« letih, vsi, ki ste pripravljeni svoj čas in voljo deliti z drugimi, vabljeni! Kdaj, še sporočimo.

Mimogrede bomo odigrali partijo šaha, Človek, ne jezi se!, prebrali zanimivo knjigo, se poučili o zdravju - kako ga ohraniti ali izboljšati, zdraviti, kar je potrebno zdraviti… Tudi hrana in dobra družba, nasmeh, ustvarjalnost,… je zdravilo.

Toplo vabljeni tudi vsi, ki mislite podobno in ste pripravljeni pomagati ustvarjati skupno dobro.

Nogometni klub Kamnik v novem zagonu-vedno boljši igralci, soigralci in prijatelji

V Nogometnem klubu Kamnik smo se letos odločili izboljšati svoje ocene tako in drugače. V pomladnih dneh smo v sodelovanju z društvom Makadam Kamnik pričeli s projektom (P)ostani dober športnik - pomagaj prijatelju.

Otroci se v prostorih Nogometnega kluba tako učijo življenja. Starejši pomagajo mlajšim, sošolec sošolcu. S svojimi učnimi izkušnjami, znanjem, ki ga pridobijo v šoli in drugod. Poskusno so se projekta udeležili dečki in deklica skupine U-13, pridružili se jim bodo tudi starejši dečki U-15. Učenje poteka pod budnim očesom odraslih prostovoljcev.

V prihodnjih dneh pričakujemo tudi prostovoljske okrepitve iz kamniškega društva Kufr, tako, da bo poleg učenja nogometnih veščin v Nogometnem klubu Kamnik tudi treniranje branja, računanja, pisanja in samostojnega razmišljanja postala stalna praksa.

S projektom želimo pri otrocih poleg dviga šolskega uspeha vzpodbujati vrednote kot so solidarnost, prijateljstvo in medsebojna pomoč. Krepi se ekipni duh. Z medsebojnim druženjem se učijo in urijo socialnih spretnosti in veščin, ki jim bodo v prihodnosti pomagale zrasti v odgovorne, zadovoljne odrasle osebnosti.

Skupaj zmoremo bolje!

Besedilo in fotografiji: Kartini Djalil


<< Nazaj | Novice