Mali grad

Drugo kulturno zabavno popoldne v DU Kamnik namenili ženam in materam…

04.03.2013

 

Program drugega letošnjega kulturno zabavnega popoldneva, ki je potekal v petek, 1. marca 2013, v kamniškem Društvu upokojencev, v prenovljeni Marjanci, je bil v celoti namenjen članicam društva ob bližajočemu se dnevu žena in materinskem dnevu.

Preko sto članic in članov je prisluhnilo pestremu programu, ki ga je pripravila kulturna komisija z Milenko Brajer na čelu. Vse udeleženke je toplo pozdravil in jim čestital k bližajočim se praznikom predsednik društva Vinko Polak, še posebne čestitke pa je bila deležna Milenka Brajer, ki je prav ta dan slavila rojstni dan.

Ob dnevu žena je v spomin na nekdanjo gostilničarko Marjanco, po kateri nosi ime tudi sedanja gostilnica, podpredsednik društva Franc Svetelj prebral odlomek iz spominov nekdanje partizanke Ivke Košič – Marjance na osebno doživete tragične dogodke 6. januarja 1945, ko je v bunkerjih v Rudniku pri Volčjem potoku pod streli nemških okupatorjev padlo preko dvajset partizanov.

V dve uri trajajočem programu je s petimi pesmimi sodeloval Mešani pevski zbor pod taktirko Karle Urh, Ljudske pevke predice z vodjo Angelco Jagodic in harmonikarjem Jožetom Jagodicem so program popestrile s šestimi pesmimi, ansambel Jesenski cvet z vodjo Lojzko Ocvirk, Nada Zajc in Viktorjem Podbregarjem pa je dodal šest poskočnih narodno zabavnih napevov. Večina izvajanih skladb je odražala žensko oziroma materinsko tematiko kot Pleničke je prala, Sanjal o tebi sem, Irene lahko noč v izvedbi pevskega zbora, ali pa Sinoči sem pismo prejela, Mat fižol prstavljajo, Šla bom na goro visoko, Moja dekle je še mlada, Bom prašal mamico, ki so jih zapele Predice do viž Jesenskega cveta Mami, oj mami, Po dekle in drugih.

Posebno navdušenje udeležencev je spodbudil prvi nastop igralske skupine članic, ki so si nadele ime Cvetke marjetke in so pod vodstvom Marjetke Fridl uprizorile humorno dogajanje v frizerskem salonu pod imenom Salon pr Zefi.

Med poskočnimi vižami Jesenskega cveta, ki je po programu spodbudil in vabil k plesu sta Franc Svetelj in tajnica društva Valerija Štupar vsem udeleženkam s čestitkami podelila rdeče nageljne in se še posebej zahvalila vsem nastopajočim za lep in prisrčen program…

Besedilo in fotografije: Franc Svetelj

                                                                                                                                                                                                             


<< Nazaj | Novice