Mali grad

Drugi naslov Calcit Volleyballa

23.05.2011

 

V prvi polfinalni tekmi Finala je bila ekipa Neptun močnejša od domačink. V drugi tekmi pa sta se pomerili ekipi NKBM Branik in Calcit Volleyball. Prvi set so na razliko dobile igralke iz Kamnika. V izredno izenačeni igri polni preobratov, atraktivnih potez in požrtvovalne igre so na koncu ostale bolj zbrane Kamničanke. V drugem nizu so Mariborčanke igrale praktično brez napak, Kamničankam pa igra nikakor ni stekla, tako da je o zmagovalcu tudi v drugi polfinalni tekmi odločal tretji niz. Visoke igralke iz Maribora so začele bolj zbrano in povedle 5:1. A to za Calcitovke ni bilo dovolj. Kamničanka Tjaša Tičar se je razigrala v napadu in gledali smo še eno napeto končnico. Tudi tokrat so mlade Kamničanke v končnici pokazale več zbranosti in samozavesti in si priborile nastop v finalu ter tako vsaj malo maščevale poraz članske ekipe v finalu DP. V boju za tretje mesto je  nato NKBM Branik premagala ekipo iz Braslovč.

 

Finalno tekmo so bolje začele Kamničanke, si priborile že lepo prednost. Ko je že vse kazalo na gladko zmago pa so v preveliki želji popustile in naredile kar nekaj lastnih napak. Igralke Kanala so nezbranost izkoristile in se nevarno približale. Ob bučni podpori navijačev, ki so bili vseskozi peti igralec Calcit Volleyballa,  so se Kamničanke spet zbrale. Ana Špoljarič se je izkazala na servisu, Ana Pibernik v obrambi, Neli Šubelj na podaji in Tjaša Tičar v napadu in prvi set je bil dobljen. V drugem setu sta se pomerili drugi postavi. Klara Jordan in Eva Lanišek sta bili nerešljivi uganki za mlade igralke iz Kanala in razlika je naraščala in naraščala, tako da se je slavje na tribunah začelo že veliko pred zadnjim sodnikovim piskom. Državno prvenstvo je zaključila z dvema odličnima servisoma mini igralka Calcit Volleyballa, Tajda Kladnik.  Igralke Calcit Volleyballa so si s solzami v očeh takrat lahko skočile v objem, saj so zasluženo osvojile naslov Državnih prvakinj v mali odbojki (le en poraz v drugem krogu), ki bo šel tudi v zgodovino, saj je bilo to prvo prvenstvo po novih pravilih (4:4). Slavje je nato skupaj s starši trajalo še pozno v noč.

 

Najboljša igralka zmagovalne ekipe je bila Neli Šubelj, najboljša igralka celotnega turnirja pa Tjaša Tičar.

Zlata kamniška dekleta: Neli Šubelj, Ana Špoljarič, Eva Pogačar, Patricija Porovne Černe, Ana Pibernik, Daša Ravnikar, Patricija Hribar, Tjaša Tičar, Klara Jordan, Tajda Kladnik, Eva Lanišek in Taja Slovnik. Trenerka ekipe je Živa Cof, pomočnica pa Barbara Novak.

Besedilo in fotografije: Cico 1


<< Nazaj | Novice