Mali grad

Drugi kamniški kulinarični večer je prinesel številno in raznoliko ponudbo

15.07.2017

 

Drugi kamniški kulinarični večer je prinesel številno in raznoliko ponudboZavod za turizem, šport in kulturo Kamnik je včeraj, v petek, 14. julija 2017, skupaj z gostinci že drugič park Evropa spremenil v udobno jedilnico z ležalniki, mizicami in prijetnim ambientom. Tako kot na prvem kulinaričnem večeru, ki je potekal prejšnji petek, 7. julija, so obiskovalci tudi v drugo uživali v raznoliki gostinski ponudbi ter v prijetni glasbeni spremljavi.

Za glasbo so tokrat poskrbeli Manca Berlec in duo Uroš in Tjaša, za gostinsko ponudbo pa številni gostinci. Obiskovalci so imeli na voljo veliko ponudbe za različne okuse. Za tiste, ki imajo raje bolj eksotične okuse, je bila na voljo arabska kuhinja, za tiste navajene bolj domačih jedi firštov golaž in ravioli s trničem, za sladkosnede palačinke in šmorn, stojnice pa so ponujale tudi burgerje in hot dog s kajžarsko klobaso. Na voljo so bila domača piva, limonada in koktajli. Številna in raznolika ponudba je poskrbela, da nihče ni ostal žejn ali lačen.

Že dopoldan pa so otroci v okviru počitniškega varstva, ki ga organizira Društvo počitniško varstvo Kamnik, pripravili mini tržnico. Nekoliko jim je načrte prekrižalo vreme, saj je deževalo, zato so se zgodaj popoldan vrnili na Glavni trg. Navdušeni otroci so mimoidočim prodajali svoje izdelke, sadna nabodala in limonado. Obiskala jih je tudi direktorica Zavoda za turizem, šport in kulturo Božena Peterlin. Ves izkupiček od prodaje je namenjen kamniškim družinam v stiski.

Vodja počitniškega programa v Društvu počitniško varstvo Boštjan Košir je bil po dogodku zadovoljen: »Zadovoljen sem predvsem zato, ker so otroci v tem uživali. Cel teden so izdelovali izdelke in se pripravljali na to mini tržnico. Vreme pa nam ni bilo naklonjeno in zato tržnice nismo v celoti izpeljali kot smo si zamislili. Razmišljamo pa, da bi vse skupaj ponovili.«

To je bil drugi kamniški kulinarični večer, ostali sledijo vsak petek v juliju. Naslednja priložnost za razvajanje brbončic bo že naslednji petek, 21. julija, na isti lokaciji – v parku Evropa v Kamniku. Tudi takrat se bo dogajanje začelo ob 17. uri. Takrat bodo za glasbeno spremljavo poskrbeli Soul, Jazz in Jaz.

Besedilo in fotografije: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik


<< Nazaj | Novice