Mali grad

Drugi članski ekipi Calcita s polovičnim uspehom, tudi kamniški mladinci začenjajo z DP

27.10.2014

 

Drugi članski ekipi Calcita s polovičnim uspehom

Druga moška ekipa Calcit Volleyballa je hitro prebolela pričakovani poraz na prvi tekmi osmine finala pokala Slovenije, ko jih je v Stranjah premagal Salonit, saj je na tekmi drugega kroga 3. DOL moški – zahod v gosteh s 3:0 (14, 25, 13). Manj uspeha je po pričakovanjih imela druga ženska kamniška članska ekipa, ki je na svojem drugem zaporednem gostovanju v 2. DOL zahod vrnila praznih rok z 0:3 (-9, -22, -20) izgubila v Izoli.

Že v prvem nizu so kamniški odbojkarji v športni dvorani Lucija proti ekipi VC Portorož, ki je v prvem krogu s 3:0 v gosteh premagala drugo ekipo Črnuč, z dobrimi servisi in igro v napadu brez večjih težav prišli do vodstva z 1:0. Za nameček so imeli domači odbojkarji veliko težav na sprejemu, tako da do prave igre sploh ni prišlo. V drugem nizu so z nekaj menjavami Portorožani prišli do bolj stabilnega sprejema, medtem ko so Kamničani imeli veliko težav v fazi, ko so imeli servis, ki je bil z blokom v povezavi z obrambo slabši del njihove igre. Toda zato so zelo dobro igrali po svojem sprejemu in kljub slabemu servisu v končnici le prišli do zmage. Pred vstopom v končnico niza so imeli tudi že štiri točke prednosti, a so jih domači nato ujeli, po zaslugi dobrega napada pa so le prišli do zmage tudi v drugem nizu. V tretjem nizu so si podobno kot v prvemu hitro priigrali visoko prednost, tako da je bila tekma pri dvanajsti točki že bolj ali manj odločena. Z novimi tremi točkami so zadržali prvo mesto na prvenstveni lestvici.

»Portorož nima slabe ekipe, vendar so imeli tokrat njeni igralci veliko težav na sprejemu, kar smo z dobrim servisom in igro v napadu tudi izkoristili. Ne vem, če smo tako dobro v napadu igrali tudi na tekmah proti Žužemberku v četrtem krogu pokala Slovenije in na uvodu v sezono proti Kočevju, tako da je bil napad res zelo dober. Pohvalil bi vse za igro v napadu in na sprejemu, popraviti pa bo treba še servis ter blok in obrambo, ki je bila danes slabši del naše ekipe, napad pa, kot rečeno, presenetljivo dober,« je svoje varovance pohvalil trener Gregor Hribar.

Tekmo proti Portorožanom so začeli Nejc Smrekar, Žan Bezjak, Gašper Hribar, Gregor Ratek, Luka Lazar, Peter Lombergar in prosti igralec Metod Golob. Ob koncu drugega niza je Lazarja v bloku zamenjal Jan Pibernik, ki je bil tudi zelo učinkovit v napadu, tekmo pa je zaključil Tim Zidar.

V Izoli brez osvojenega niza

Letošnji žreb za mlado kamniško ekipo, ki igra v 2. DOL zahod, ni bil najbolj naklonjen, saj so se v prvih dveh krogih pomerile proti ekipama, ki se bosta borili za sam vrh prvenstvene lestvice. V uvodnem krogu so jih brez izgubljenega niza premagala Ankarančanke, v drugem krogu pa še Izolčanke, ki so predvsem v prvem nizu, v katerem gostjam ni prav nič uspevalo, brez večjih težav prišle do zmage. Toda v drugem in tretjem nizu so varovanke Tanje Božinovič le prikazale boljšo igro, vendar to ni bilo dovolj, da bi presenetile Izolčanke, pri katerih je blestela izkušena Vesna Pešič.

»Kot vemo, imamo letos mlado ekipo, ki večinoma sploh še nima izkušenj z igranjem v članski kategoriji, velika večina pa sploh prvič igra v članski ligi. Za nameček smo imeli težave s poškodbami in boleznijo, kar nas je vrlo iz ritma rednega treninga. Potrebovali bomo še nekaj časa, da dvignemo raven svoje igre, da dekleta pridejo do samozavesti in postanejo bolj učinkovite v napadu. V Izoli bi z nekaj sreče lahko dobile vsaj enega od nizov, vendar smo bili v končnici premalo odločni, naredili pa smo tudi nekaj nepotrebnih napak, vendar je to pri mladih in neizkušenih ekipah nekaj normalnega. Težave smo imeli tudi na sprejemu in v realizaciji napada,« je po pričakovanem porazu v Izoli povedala trenerka Kamničank Tanja Božinovič.

V prihodnjem tednu bodo ekipe v 2. DOL počivale, v soboto, 8. novembra, pa v dvorano OŠ Toma Brejca, kjer bo druga kamniška ženska ekipa v letošnji sezoni igrala svoje domače tekme, prihaja Triglav Kranj.

Za Calcit Volleyball II so v Izoli igrale: Tina Novak, Ana Špoljarič, Tjaša Gregorinčič, Patricija Porovne Černe, Neža Ladinik, Špela Lazar, Tjaša Gadža, Veronika Beznik in Eva Pogačar.

Izidi v 2. DOL ženske – zahod: http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_dol/2014_2ZZ/2014_2ZZ_rezultati

Izidi v 3. moški – zahod: http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_dol/2014_MZ/2014_3MZ_rezultati

Tudi kamniški mladinci začenjajo z DP

V nedeljo bodo z državnim prvenstvom začeli tudi mladinci Calcit Volleyballa, ki jih na območnem prvenstvu čaka vse prej kot lahka naloga, da se uvrstijo v nadaljnje tekmovanje. V konkurenci domačega Kočevja, Žirovnice in Žužemberka bodo skušali osvojiti najmanj drugo mesto, ki bi jih še vodilo v nadaljnje tekmovanje, kar bo s pomlajeno ekipo vse prej kot lahka naloga, toda trener Gregor Hribar je optimist in zaupa svojim varovancem.

»V letošnji sezoni naša mladinska ekipa po imenih ni tako močna, kot je bila recimo v prejšnjih dveh letih. Predlani smo bili na koncu drugi, lani pa smo po veliki smoli presenetljivo izpadli že v četrtfinalu. Tokrat v ekipi nimamo tako zvenečih imen, kot so bila brata Štern predlani, ali Tonček Štern in Sergej Drobnič lani. Naša največja težava bo na mestu organizatorja igre, kajti Rok Kočevar in Vid Jaksetič sta se odločila, da bosta prenehala z igranjem. Tako imamo na mestu organizatorja igre igralca, ki sta bila še lani starejša dečka. To sta Rok Forštnarič in Tom Sojer, ki sta sicer nadarjena in bi lahko postala odlična podajalca, toda vseeno sta dve, tri leta mlajša od drugih. Razlika od prejšnjih sezon je tudi v tem, da bomo tokrat imeli samo svoje igralce,« je pred nedeljskimi kvalifikacijami v Kočevju dejal Gregor Hribar, ki bo tudi v letošnji sezoni vodil kamniško mladinsko ekipo.

Če ne bo prišlo do kakšnih nepredvidenih dogodkov, bodo Kamničani svojo uvodno tekmo v letošnji mladinski konkurenci, ko bodo na nasprotni strani mreže stali odbojkarji iz Kočevja, začeli v postavi Rok Forštnarič na mestu organizatorja igre, na mestu korektorja Teo Podobnik, na mestu sprejemalcev Gašper Hribar, ki pa ima težave s poškodbo in Nejc Močnik, v bloku naj bi bila Luka Lazar in Jan Pibernik ter na mestu prostega igralca Metod Golob.

»Načeloma ekipa ni slaba, je pa mlada, pa tudi razpored nam ni šel najbolj na roke, kajti v skupini sta tudi Žirovnica, ki nas je lani izločila v četrtfinalu, ko smo imeli po imenih močnejšo ekipo, sama pa ni prav veliko menjala igralcev ter seveda Žužemberk, ki ima vedno odlično ekipo. Žreb nam torej res ni šel na roke, je pa tako, če imaš dobro ekipo, je popolnoma vseeno proti komu igraš. Ampak ne glede na vse, ne bi že zdaj vrgel puške v koruzo, se pa zavedam, da nam ne bo lahko. Dolgo smo čakali, da bi se ali Kočevar ali Jaksetič le premislila, a se žal nista, za nameček pa se je na članskem treningu poškodoval Gašper Hribar. Skratka, položaj ni najboljši, toda prejšnja leta smo se zanašali na moč posameznikov, ki niso bili plod naše šole, medtem ko bomo letos morali pokazati, česa smo sposobni s popolnoma svojim igralskim kadrom. S Kočevarjem na podaji bi nam bilo precej lažje, a kot sem že dejal, optimist sem vedno, vendar gledamo tudi naprej. Ne bo nobena tragedija, če se nam ne bo uspelo prebiti skozi območno prvenstvo, si pa ta ekipa zasluži, da gre naprej,« svojim varovancem zaupa Hribar, ki je s treningi v mladinski konkurenci začel 11. avgusta.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Tine Forštnarič


<< Nazaj | Novice