Mali grad

Druga ženska ekipa ostaja v 2. DOL

22.05.2015

 

Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyballa so tudi na povratni tekmi za popolnitev 2. DOL – zahod premagale Kostak-Elmont in bodo tudi v prihodnji sezoni igrale v drugoligaški konkurenci. Po domači zmagi s 3:1, so včeraj v Brestanici slavile še s 3:2 (-24, 15, 16, -21, 7).

Prvi niz povratne tekme v Brestanici je bil ves čas izenačen. Ekipi sta bili skupaj tudi pri 23. in 24. točki, nato pa so domačinke dosegle dve točki zapored in se veselile vodstva z 1:0 v nizih. Vendar pa izgubljeni niz ni zaustavil kamniških odbojkaric. Tudi začetek drugega niza je bil do sedme točke izenačen, s prihodom Ane Pibernik v igro, ki je zamenjala Klaro Kregar pa se je začel preobrat. Vztrajnost in enotnost v igri, odlični servisi in igra v polju je Kamničankam prinesla vodstvo z 12:8. Do odločilne prednosti so gostje prišle na servis kapetanke Tine Novak, ko so svojo prednost dveh točk (15:13) povečale na nedosegljivih devet točk (22:13).

Z odlično igro so mlade kamniške odbojkarice nadaljevale tudi v tretjem nizu, ki je bil po mnenju trenerke Tanje Božinović njihov najboljši v letošnji sezoni. Z zmago v tretjem nizu je bil obstanek v drugoligaški konkurenci že zagotovljen. V četrtem nizu so Kamničanke sicer popustile, toda v petem so spet zaigrale kot je treba in se domov vrnile z zmago.

»Veseli me, da so dekleta v tekmi, ki je bila najbolj pomembna v letošnji sezoni, uživale v igri in igrale sproščeno. Mislim, da je tudi to prineslo uspeh. Tokrat si resnično prav vse zaslužijo pohvale. V ekipi nismo imeli šibke točke. Prav vse so bile maksimalno pripravljene in na najboljši možni način potrdili, da sodijo v drugo ligo,« je bila po zmagi v Brestanici in obstanku v drugoligaški konkurenci zadovoljna Tanja Božinović, trenerka druge ekipe Calcit Volleyballa.

Za Kamničanke so v Brestanici igrale: Tina Novak Tina, Tjaša Gregorinčič, Tjaša Gadža, Ana Špoljarič Ana - libero, Špela Laza, Veronika Bezni, Ana Piberni, Klara Krega, Eva Pogača, Lara Koritnik in Sara Sitar.

Trener: Tanja Božinović, pomočnica trenerke: Barbara Novak.

Besedilo: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice