Mali grad

Druga ženska ekipa Calcit Volleyballa s prednostjo v Brestanico, starejše deklice pa osvojile peto mesto

18.05.2015

 

Druga ženska ekipa Calcit Volleyballa s prednostjo v Brestanico

Druga ženska ekipa Calcit Volleyballa je, čeprav je v 2. DOL – zahod osvojila zadnje mesto, še dobila priložnost, da tudi v prihodnji sezoni igra v drugoligaški konkurenci. Na prvi tekmi za popolnitev 2. DOL so v svoji dvorani s 3:1 (-20, 24, 14, 20) premagale ekipo Kostak-Elmont. Povratna tekma bo v četrtek, ob 19. uri, v Brestanici.

Kamničanke so svojo zadnjo tekmo v 2. DOL – zahod igrale pred skoraj dvema mesecema, vendar so ves čas redno trenirale in igrale prijateljske tekme, da bi obdržale občutek za igro. Na drugi strani so odbojkarice iz Brestanice po zmagi v 3. DOL – center igrale še mini ligo za popolnitev 2. DOL, tako da so bile ves čas v tekmovalnem ritmu.

Druga kamniška ekipa je v tekmo vstopila dobro, vendar so se hitro v njihovi igri pojavila nihanja. Igralke so naredile veliko število lastnih napak in tudi na ta način pripomogle gostjam do zmage v prvem nizu. Tudi v drugem nizu je bila dolgo prisotna negotovost v mladi kamniški ekipi, toda želja po zmagi je bila izredno velika in po zmagi v končnici so se varovanke Tanje Božinović v tretjem nizu le razigrale ter pokazale svojo prvo vrednost. V četrtem nizu so spet imele nekaj preveč težav na sprejemu servisa, a je bila na srečo njihova prednost dovolj velika za končno zmago. 

»Na srečo nam je uspelo pridobiti posnetek tekme svojih nasprotnic, tako da za nas niso bile popolna neznanka in smo se nanje lahko taktično in psihično pripravile. Zmage smo vesele, vendar moramo ostati mirne. Naše misli so že obrnjene analizi končane tekme in pripravi naslednje,« je po pomembni zmagi svojih varovank povedala Tanja Božinović.  

Za Calcit Volleyball II so igrale: Tina Vesna Novak, Ana Špoljarič - libero, Klara Kregar, Špela Lazar, Tjaša Gregorinčič,Tjaša Gadža, Veronika Beznik, Sara Sitar, Eva Pogačar in Lara Koritnik.

Trenerka: Tanja Božinović; pomočnica trenerke: Barbara Novak.

Starejše deklice Calcit Volleyballa osvojile peto mesto

Čeprav so prejšnji teden starejše deklice Calcit Volleyballa nesrečno ostale brez finalnega turnirja, so se včeraj na turnirju za končno peto mesto v Slovenj Gradcu le zbrale in potrdile svojo kakovost. Tudi peto mesto v državi je lepo uspeh za kamniške odbojkarice.

Izgubljena priložnost, da bi zaigrale v finalu državnega prvenstva, je, kot kaže kamniškim igralkam, dala novo energijo, da pokažejo, kako dobre so, predvsem pa, da turnir odigrajo po svojih najboljših močeh. Na prvi tekmi so po izenačenem začetku pobegnile Koprčankam. Hitro so našle slabše točke nasprotnic in brez večjih težav zaustavljale njihove napade. Luko Koper so premagale z 2:0 (20, 14).

Na drugi tekmi je domači Kostmann v lokalnem obračunu z 2:1 premagal Prevaljčanke, tako da so Kamničanke odločilno tekmo za peto mesto igrale s Slovenjgradčankami. Domačinke so imele glasno spodbudo s tribun, kar je vplivalo na igro gostij, ki so prvi niz gladko izgubile. Toda v drugem so se Kamničanke privadile na bučno občinstvo in večino niza vodile s štirimi ali petimi točkami razlike. V končnici niza so jih domačinke ulovile na 22. točki, v razburljivem nadaljevanju pa so se zmage le veselile odbojkarice Calcita, ki so si v tretjem nizu prednost priigrale že na začetku z vodstvom 4:0, nato pa prednosti niso več izpustile iz rok.

»Dekleta si zaslužijo čestitke in pohvale. Veseli me, da so zbrale dovolj moči in se pripravile tudi na turnir za peto mesto, ki je za to generacijo lepo izhodišče za prihodnje leto. Pred njimi je še veliko odbojkarskih let in verjamem, da bodo ta leta zanje uspešna,« je svoje varovanke pohvalila trenerka Tanja Božinović.

Za Calcit Volleyball so v Slovenj Gradcu igrale: Eva Pogačar, Atena Gojak – libero, Veronika Beznik, Lana Mujanovič, Sara Sitar, Eva Skvarč, Zala Špoljatič, Lana Žužek, Klara Flerin, Tija Žirovnik, Meta Ahačič, Neža Grošelj in Neža Ladinik – libero.

Izidi turnirja v Slovenj Gradcu: http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_DCI/2014_deklice/2014_dce_mesta.

Besedilo in fotografiji: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice