Mali grad

Druga kamniška ekipa že na zaključnem turnirju, na kolenih tudi dvakratne zmagovalke Mevze

22.11.2018

 

Druga kamniška ekipa že na zaključnem turnirju

Druga kamniška ekipa že na zaključnem turnirju, na kolenih tudi dvakratne zmagovalke Mevze Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so tudi na povratni četrtfinalni tekmi pokala Slovenije poskrbele še za eno presenečenje, saj so se uvrstile na zaključni turnir. Na povratni tekmi v Kopru je sicer s 3:2 (23, -19, -19, 21, 8) zmagal Ankaran Hrvatini, toda na prvi so v domači dvorani s 3:1 (13, -20, 22, 24) slavile varovanke Francija Obolnarja in se tako uvrstile med štiri najboljše ekipe v tem tekmovanju. Prva kamniška ekipa bo povratno četrtfinalno tekmo pokala Slovenije s Formulo Formis igrala v soboto, 1. decembra.

Mlade Kamničanke, ki so zadnji dve prvenstveni tekmi odigrale nekaj slabše in proti Luki Kopru in SIP Šempetru ostale brez osvojenega niza, so v povratno pokalno četrtfinalno tekmo vstopile nekoliko s strahom. Tudi zato, ker so imele težave z boleznijo, saj je Zala Špoljarič zbolela, prav tako je bolna igrala Manja Jerala, vendar so navkljub temu v prvem nizu izgubile šele v končnici. Vendar jih nekoliko nesrečni poraz v uvodnem nizu ni potrl, nasprotno, v drugem nizu vrnile v igro, spet so prikazale igro z začetka sezone, ko so že dvakrat premagala Ankarančanke, prvič v drugem krogu državnega prvenstva, blestele pa so tudi v tretjem nizu, ki jim je prinesel uvrstitev na zaključni turnir. V četrtem nizu je trener Franci Obolnar iz igre potegnil Manjo Jeralo, drugim igralkam pa je popolnoma popustila zbranost, kar je ob takšnem uspehu tudi normalno. V tie-breaku so priložnost dobile še preostale kamniške igralke.

»V prvem nizu se nismo najbolj držali dogovora, naredili smo tudi preveč napak na servisu. Zato pa smo naslednja dva odigrali zelo dobro, kar nam je tudi prineslo uvrstitev med štiri najboljše ekipe pokalnega tekmovanja. Zdaj nam bo spet nekoliko lažje, upam le, da se nam bodo obolele igralke lahko čim prej lahko vrnile. Zadnja dva poraza proti Koprčankam in Šempetru nista bila nepričakovana, kajti Luka Koper ima močnejšo zasedbo, kot smo morda mislili, SIP Šempeter pa je tako ali tako boljši od nas. Pomembno je, da so bile prav ob pravem trenutku,« je bil z velikim uspehom svojih varovank zadovoljen Franci Obolnar, trener Calcit Volleyja II.

V polfinalu zaključnega turnirja, ki bo med 21. in 23. decembrom, bo Calcit Volley II igral proti Novi KBM Braniku, ki je na povratni tekmi z 1:3 izgubila proti SIP Šempetru, nato pa se je pred svojimi navijači rešila šele v zlatem nizu. Zanesljivo so se med štiri najboljše ekipe uvrstil GEN-I Volley, ki je še drugi brez izgubljenega niza premagal Luko Koper, Novogoričanke pa bodo na svoje nasprotnice morale počakati do 1. decembra, ko bo v Kamniku na sporedu povratna tekma med prvo ekipo Calcit Volleyja in Formulo Formis. Na prvi je slavila ekipa iz Rogoze s 3:2.

Povratne tekme četrtfinala pokala Slovenije

Sreda, 21. november: Ankaran Hrvatini – Calcit Volley II 3:2 (23, -19, -19, 21, 8)  – 1:3 (-13, 20, -22, -24)*, Nova KBM Branik – SIP Šempeter 1:3 (19, -21, -16, -21), zlati niz 15:7 – 3:0 (26, 18, 18)*, GEN-I Volley – Luka Koper 3:0 (21, 16, 18) – 3:0 (22, 23, 14)*, sobota, 1. december: Calcit Volley – Formula Formis (ŠD Kamnik, 19.00) – 2:3 (15, 22, -23, -19, -16).

Opombi: * izidi prvih tekem, ekipe v odebeljenem tisku so se uvrstile na zaključni turnir.


Na kolenih tudi dvakratne zmagovalke Mevze

Odbojkarice Calcit Volleyja so po sobotni prvenstveni zmagi nad Novo KBM Branikom v četrtem krogu srednjeevropske lige Mevza premagale še lanskoletne zmagovalke Swietelsky Bekescsabai s 3:0 (18, 21, 16). S to zmago so še ostale v igri za uvrstitev na zaključni turnir, v soboto, 24. novembra, pa bodo v Kopru ob 19. uri igrale z Ankaran Hrvatini.

Calcit Volley - Swietelsky Bekescsabai  3:0 (18, 21, 16)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnici: Kramar Šandl, Jurković (obe Hrvaška).

Calcit Volley: Valenčič 5, Kotnik 5, P. Marušič 2, Š. Marušič 4, Mihalinec 9, Pogačar, Kostić 13, Janežič (L), Charuk 9, Kaker 9, Zorman. Trener: Gregor Rozman.

Swietelsky Bekescsabai: Szipin (L), Fabian, Glemboczki 10, Pekarik 2, Mlinar 10, Bodnar 4, Szedmak 10, Sebestyen 1, Molcsanyi, Feld, Bodovics 5. Trener: Mihaly Kormos.

Za kamniške odbojkarice, ki v dosedanjih treh tekmah srednjeevropske lige niso okusile slasti zmage, je bila zmaga v nocojšnjem dvoboju z dvakratnimi zaporednimi zmagovalkami tega tekmovanja nujna, če še želijo ostati v igri za uvrstitev na zaključni turnir. V obračun z Madžarkami je domača ekipa vstopila ohrabrena s sobotno zmago proti Novi KBM Braniku v domačem prvenstvu, svojo odlično formo pa je potrdila z novo zmago. Prvo v letošnjem tekmovanju v srednjeevropski ligi.

V izenačenem uvodnem nizu, ko sta se ekipi do desete točke menjavali v vodstvu, so na servis Tine Kaker, ki je dosegla tudi as, Kamničanke po uspešnem napadu Oliver Kostić gostjam pobegnile za pet točk (15:10). Z dvema zaporednima točkama je Lucy Charuk poskrbela za to, da Madžarkam ni uspel priključek, kajti po njenem bloku je bilo že 19:12 za domačo ekipo, ki je z napadom Tine Kaker povedla z 1:0 v nizih.

Na krilih Katje Mihalinec, ki je bila s svojimi servisi nerešljiva uganka za gostujoče sprejemalke, dosegla je tudi dva asa, so Kamničanke s točko Nine Kotnik branilkam naslova pobegnile za sedem točk (12:5). Sledila je manjša kriza v domači ekipi in po napadu Lucije Mlinar se jim je madžarska ekipa približala na dve točki zaostanka (11:13), še bližje pa je prišla po uspešnem napadu Zore Glemboczki (16:17). Toda do preobrata ni prišlo, tudi po zaslugi Tine Kaker, ki je s tremi uspešnimi napadi imela največ zaslug za kamniško vodstvo s 23:19, drugo zaključno žogo pa je izkoristila Lucy Charuk.

Tudi v tretjem nizu je Špela Marušič, ki je igrala celo tekmo namesto obolele Eve Pogačar, dobro razigrala soigralke, ki so nadaljevale z dobro igro v vseh elementih igre, še zlasti pa v bloku, saj so jih v treh nizih dosegle kar 12. Do osme točke sta bili ekipi izenačeni, nato pa je na servis Mihalinčeve zadevo v svoje roke vzela Sara Valenčič, nova okrepitev Kamničank, ki je s tremi zaporednimi točkami Calcit Volley popeljala do vodstva s 14:9. S tem pa težav za Madžarke, ki v Kamnik niso prišle v najmočnejši zasedbi, še ni bilo konec, kajti po drugem polminutnem odmoru sta jih z blokom zaustavili Mihalinčeva in Špela Marušič. Prednosti sedmih točk domačinke niso zapravile, zmago pa je potrdila Polona Marušič.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Res je, da gostje niso prišle v zasedbi, ki smo jo pričakovali, vendar je bilo treba odigrati dobro tekmo, kar nam je tudi uspelo. Spet si pohvale zaslužijo vse igralke, potrdilo pa se je, da imamo s Špelo Marušič dve enakovredni podajalki in da lahko v nadaljevanju sezoni računamo na obe. Vesel sem, da zadeve, o katerih se dogovorimo, delamo dobro, da smo na lahkih žogah ter v bloku in obrambi dovolj disciplinirani in to je tisto, kar nam daje zagon za naprej. Verjamem, da v teh zadevah lahko še napredujemo in da smo lahko še boljši. Veliko smo pridobili tudi s Saro Valenčič.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice