Mali grad

»Drive-in« postaja za jemanje brisov COVID-19 pri Zdravstvenem domu dr. Julija Polca Kamnik

18.09.2020

 

»Drive-in« postaja za jemanje brisov COVID-19 pri Zdravstvenem domu dr. Julija Polca KamnikZdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik občanke in občane obvešča, da so zaradi močno naraslega števila prehladnih obolenj in izrednega porasta potrebe po brisih (od 50 do 70 brisov dnevno) ta teden uvedli tako imenovani »drive-in« sistem, s katerim so odvzem brisa močno poenostavili in pospešili.

Z omenjenim sistemom lahko v enem dnevu opravijo brise pri veliko več pacientih in tako rekoč brez čakanja (po nekaj tehničnih težavah v torek, ki so jih uspešno razrešili in kolon ni več). Pričakujejo še nadstrešek za deževne jesenske dni.

Za paciente, ki potrebujejo pregled, še vedno delujeta tako odrasla kot otroška COVID ambulanta, za vse, ki potrebujejo bris ali pregled pa je še vedno na razpolago posebna številka korona-mobitela 051 642 922.

Besedilo in fotografija: Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik

Preventivni ukrepi Nacionalnega inštituta za javno zdravje

Situacija, ki smo ji izpostavljeni, je velik izziv, zato je še posebej pomembno, da delujemo preventivno in odgovorno za omejitev širjenja bolezni COVID-19, ki jo povzroča virus SARS-CoV-2. Pomembno je, da v primeru bolezenskih znakov in simptomov (kot so na primer nahod, slabo počutje, bolečine v mišicah, povišana telesna temperatura, kašelj), ostanemo doma in se po telefonu posvetujemo s svojim izbranim zdravnikom ter upoštevamo njegova navodila.

Vsak izmed nas lahko zmanjša tveganje za okužbo in širjenje okužbe z izvajanjem naslednjih ukrepov:

Vsa priporočila in navodila lahko spremljate na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje, in sicer na povezavi tukaj.

Video vsebina higiena kašlja in nasveti za umivanje rok je dostopna TUKAJ.


<< Nazaj | Novice