Mali grad

Drage prvošolke in prvošolci, drage učenke in učenci, drage dijakinje in dijaki, uspešno šolsko leto 2020/2021

01.09.2020

 

Drage prvošolke in prvošolci, drage učenke in učenci, drage dijakinje in dijaki, uspešno šolsko leto 2020/2021Današnji dan so ulice in ceste ter okolice šol še posebej zaznamovali naši učenci in dijaki. Danes je namreč prvi šolskih dan, kamniške osnovne in srednje šole pa je prvič obiskalo 581 prvošolk in prvošolcev.

Osnovna šola Stranje je letos bogatejša za 34 učencev na matični šoli in dva na Podružnični šoli Gozd, Osnovna šola Marije Vere za 66 učencev, Osnovna šola Toma Brejca za 87 učencev, Osnovna šola Frana Albrehta pa za 39 na matični šoli ter 15 na Podružnični šoli Mekinje, 26 so jih sprejeli na Podružnični šoli Nevlje in deset na Podružnični šoli Tunjice ter šest na Podružnični šoli Vranja Peč.

V Osnovni šoli Šmartno v Tuhinju imajo na matični šoli 20 prvošolcev, štiri na Podružnični šoli Motnik, osem na Podružnični šoli Sela in 21 na Podružnični šoli Zgornji Tuhinj, na Osnovni šoli 27. julij Kamnik pa se v tem šolskem letu ponašajo trije prvošolci.

CIRIUS Kamnik ima sedem prvošolcev, Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra Kamnik pa 233 novih dijakinj in dijakov.

Župan Matej Slapar želi vsem prvošolcem, učencem in dijakom, da ostanejo zdravi in se imajo lepo v šolskih klopeh ter dodaja: »Letos je pred nami drugačno šolsko leto. Vem, da se je vodstvo vseh kamniških šol skupaj s strokovnimi sodelavci dobro pripravilo na novo šolsko leto in na to, da bodo naše učenke in učenci ter dijakinje in dijaki lahko varno prestopili šolski prag. Na tem mestu se vam iskreno zahvaljujem za vso organizacijo dela, ki ni bila enostavna, a sem prepričan, da ste jo opravili z odliko. Tudi na strani staršev in skrbnikov je, da poskrbite za to, da bodo v šolo vaši otroci prihajali zdravi. Odgovorno moramo ravnati prav vsi in skrbeti za svoje zdravje ter zdravje vseh okoli nas. Šola je tista institucija, ki nam podaja znanje in izkušnje, vi otroci in mladostniki pa ste tisti, ki to sprejemate in boste to s pridom uporabljali v vseh nadaljnjih življenjskih obdobjih. Šolski prostor predstavlja okolje učenja, pridobivanja izkušenj in tudi druženja. V slovenskem prostoru se ponašamo z resnično kvalitetnim izobraževalnim sistem in ponosno lahko rečem, da imamo v Kamniku izjemno dobre učiteljice in učitelje, profesorice in profesorje, na drugi strani pa mnogo strokovnega kadra, ki skrbi za to, da vam je v šoli prijetno in vam nudi ustvarjalni prostor. Vsi namreč skrbijo za motiviranje in spodbujanje vaše radovednosti in vedoželjnosti skozi celoten proces odraščanja. Drage učenke in učenci, drage dijakinje in dijaki, to, kar vam nudi šola, zajemite s polno žlico. Drage prvošolke in prvošolci, naj vam vaš prvi šolski dan ostane v lepem spominu in naj vas na tej novi poti, ki je vsekakor ena večjih prelomnic v vašem življenju, spremljala sreča in veselje do tega, da vsak dan znova in znova izveste nekaj novega. Znanje je bogastvo in človek, oborožen z znanjem, je nepremagljiv. Želim vam varno pot v šolo in domov! Vsem prostovoljcem, ki bodo skrbeli, da bodo otroci v prvih šolskih dneh varno stopali po šolskih poteh, pa se ob tej priložnosti iskreno zahvaljujem za njihovo pripravljenost, trud in požrtvovalnost.«

Ker se tako na Občini Kamnik kot tudi v Svetu za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik zavedamo, kako pomembna je varna pot v šolo, bo za to, da bodo otroci varno stopali po šolskih poteh, skrbelo 50 prostovoljcev (oblečeni so v odsevne jopiče, da jih vozniki opazijo in prilagodijo vožnjo na šolskih poteh).

V sodelovanju s Policijsko postajo Kamnik je redarska služba Občine Kamnik skupaj s krajevnimi skupnostmi, s šolami, Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, prostovoljci, z Združenjem šoferjev in avtomehanikov Kamnik, AMD Kamnik, Društvom upokojencev Kamnik, zavarovalnic, zainteresiranimi podjetji ter ne nazadnje s starši otrok spremljamo ceste in okolice šol.

Letošnje leto sta se varovanju otrok na cesti in ob šolskih poteh pridružili dve maskoti, in sicer maskota AMD Kamnik in Kopko Komunalnega podjetja Kamnik, d. o. o.

V luči boljše varnosti so kamniški policisti v sodelovanju z redarsko službo Občine Kamnik in prostovoljci torej okrepili svojo prisotnost v okolicah šol, med 1. in 7. septembrom 2020, pa na izpostavljenih mestih izvajajo tako prometno-preventivno akcijo Ob začetku šolskega leta kot tudi izvedbo represivnih ukrepov zoper kršitelje prometnih predpisov.

Najboljša vzgoja je vedno vaš lasten vzgled! Voznikom priporočamo in jih hkrati prosimo, da so v prometu bolj pozorni na otroke in njihovo nepredvidljivosti in temu prilagodijo način svoje vožnje. Še posebej je potrebno biti pozoren v bližini vrtcev in šol ter tam, kjer se morebiti igrajo otroci – ulice, parkirišča ne le v dnevih, ki prihajajo, temveč tekom celotnega šolskega leta.

PRVOŠOLKE, PRVOŠOLCI, UČENKE, UČENCI, DIJAKINJE IN DIJAKI ŽELIMO VAM USPEŠNO ŠOLSKO LETO 2020/2021!


<< Nazaj | Novice