Mali grad

Dostava in prevzem toplih obrokov socialno ogroženim učencem in dijakom občine Kamnik

06.11.2020

 

Dostava in prevzem toplih obrokov socialno ogroženim učencem in dijakom občine KamnikMinistrstvo za izobraževanje, znanost in šport je poslalo poziv za zagotavljanje toplega obroka za socialno ogrožene učence osnovnih šol, osnovnih šol s prilagojenim programom in dijakom zavodov za izobraževanje otrok in mladostnikom s posebnimi potrebami ter dijakov srednjih šol. Občina Kamnik je že včeraj šole pozvala, da o morebitnih potrebah po toplih obrokih staršem pošljejo poziv. Na podlagi potreb bo lahko za kuhanje obrokov poskrbela Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra, ki že sicer pripravlja obroke za večino kamniških šol. Osebni prevzem za večje število kosil bo na petih šolah, za ostale obroke pa bo za dostavo poskrbel Občinski štab Civilne zaščite. 

Osebni prevzem na šoli:

Šole bodo pripravile sezname ur in lokacij prevzema kosila ter o tem obvestile starše učencev in dijakov, upravičenih prejema toplih obrokov.  

Dostava na dom:

Šole bodo o načinu dostave obvestile starše učencev, upravičenih prejema toplih obrokov.

Glede na potrebe se bo sistem dostave oziroma prevzema toplih obrokov tudi prilagajal razmeram.

Topli obroki se bodo zagotavljali od ponedeljka, 9. novembra 2020, dalje in bodo dostavljeni v skladu z vsemi priporočili ter navodili pristojnih institucij zoper širjenja virusa COVID-19.

Na mestu se iskreno zahvaljujemo vsem šolam in prostovoljcem, ki bodo pomagali pri zagotavljanju toplih obrokov socialno ogroženim učencem in dijakom naše občine.


<< Nazaj | Novice