Mali grad

Donacija Petrola in Kmetije Pr’ Gabršk Varstveno delovnemu centru Sožitje Kamnik

22.12.2014

 

Varovanci VDC Sožitje Kamnik so se razveselili Petrolove donacije

Naša energija povezuje, je moto dobrodelnih Petrolovih servisov BS Kamnik II., BS Kamnik Perovo, BS Primskovo 1 in BS Zlato polje- vzhod. V njihovem imenu sta mladostnike in odrasle z motnjami v duševnem razvoju v njihovem VDC na Lokah v Tuhinju obiskala Anja Mandelj in Simon Čebul. Ker so tudi varovanci centra čudoviti ljudje, ki izžarevajo iskrenost in pozitivno energijo, je bilo srečanje resnično prisrčno. Ob novoletni jelki, okrašeni z ročno izdelanimi okraski, smo prejeli donacijo v vrednosti 800 evrov. Naši varovanci pa so Anji in Simonu razkazali VDC in ju obdarili z darili, ki so pred novim letom nastajali v naši lesni delavnici.

Tudi v letošnjem letu je šel denar v prave roke. Lesna delavnica je v razvoju. Ni ravno prostorna, zanimanje za delo z lesom pa je med štirinajstimi fanti izjemno.  Stružnica, ki jo nameravamo kupiti s prejetimi sredstvi, bo obogatila naš program tako po kvaliteti kot po pestrosti izdelkov. Naši mladi mizarji pa bodo pridobili nove spretnosti in znanja, ki jim bodo pomagale  na poti v čim bolj samostojno življenje.

Želeli bi si, da se vsaj v čarobnem decembru, vse zgodbe končajo z objemom in toplim stiskom rok, kot se je končala naša. Hvala, v imenu varovancev in zaposlenih.

Donacija Kmetije Pr’ Gabršk Varstveno delovnemu centru Sožitje Kamnik

Na pobočju Menine planine se v vasi Češnjice nahaja Kmetija Pr’ Gabršk, znana po proizvodnji okusnih sirov in v zadnjem času tudi po izdelavi trničev, ročno okrašenih z unikatnimi pisavami.

Gospodarja Jožeta in ženo Heleno so ganile zgodbe ljudi z motnjami v duševnem razvoju, ki imajo svoj varstveno delovni center v bližnjih Lokah v Tuhinju. Tako sta se že drugo leto zapored odločila, da z denarnimi sredstvi podpreta delovanje centra, v katerem dnevno dela in ustvarja 22 mladostnikov in odraslih iz kamniške občine. Darovanih sredstev smo se v VDC zelo razveselili. Porabili jih bomo za nakup delovnih pripomočkov in ustvarjalnega materiala.

Hvala v imenu varovancev in zaposlenih!

Besedilo in fotografija: Irena Bizjak, vodja VDC Sožitje Kamnik


<< Nazaj | Novice