Mali grad

Domžale in Kamnik sta prijateljski občini

09.06.2018

 

Domžale in Kamnik sta prijateljski občiniTo je danes dokazalo več kot tisoč udeležencev 3. Pohoda ob reki, ki povezuje, še posebej pa sta to poudarila tudi domžalski župan Toni Dragar in kamniški podžupan Igor Žavbi.

S pohodom ob Kamniški Bistrici so organizatorji – Modre novice, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik ter Zavod za šport in rekreacijo Domžale – že tretje leto povezali Kamničane, Domžalčane in okoličane. Na 14-kilometrski trasi od Keršmančevega parka v Kamniku do Slamnikarskega parka v Domžalah so se pohodniki, več kot tisoč smo jih našteli, lahko ustavili na 18 točkah, kjer je bilo poskrbljeno za prijetno druženje in zabaven program: na postojankah so se udeleženci lahko osvežili in okrepčali, pozabavali ter se seznanili s koristnimi informacijami. Pohodniki, ki so prehodili celotno pot, so prejeli brezplačno vstopnico za kamniški ali domžalski bazen.

Družili in povezovali pa se niso le pohodniki. Na polovici poti pri mostu želja pod Homškim hribom sta se srečali kamniška in domžalska delegacija. Domžalski župan Toni Dragar, domžalska podžupanja Renata Kosec, kamniški podžupan Igor Žavbi, direktor Zavoda za šport inrekreacijo Domžale Uroš Križanič in direktorica Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik Božena Peterlin so na most želja pripeli ključavnico z označbo pohoda in začetnicami obeh zavodov ter se tako simbolično zavezali k dolgoročnemu sodelovanju na področju rekreativno-turističnega povezovanja. Da občini Domžale in Kamnik dobro sodelujeta, je poudaril tudi župan Dragar: »Veseli nas, da je pot ob Kamniški Bistrici odlično obiskana, tudi na pohodu je vsako leto več udeležencev. S tovrstnim povezovanjem dokazujemo, da sta Domžale in Kamnik prijateljski občini. Sploh v zadnjih mandatih smo skupaj naredili veliko projektov, od 20-milijonskih do tistih manjših. Čestital sem županu Marjanu Šarcu po volitvah in dogovorila sva se, da bomo sodelovali tudi v prihodnje.«

Želja obeh občin je, da bi pot vzdolž Kamniške Bistrice v prihodnosti še podaljšali. Kamniški podžupan Igor Žavbi je povedal: »Vesel sem, da v občini Kamnik vsako leto odpremo vsaj en odsek, a čaka nas še približno en kilometer poti, ki je trenutno neurejena. Verjamem, da bomo v prihodnjem letu ali dveh rešili tudi to. Smo se pa na letošnjem Pohodu ob reki, ki povezuje, že lahko sprehodili po tistem delu, ki je bil dokončan v zadnjem tednu. Tukaj bomo uredili še naprave za vadbo na prostem, nekaj klopic ipd. V prihodnosti si v občini Kamnik želimo urediti pot do samega izvira Kamniške Bistrice.« Podobno željo imajo tudi v Domžalah, kjer bi radi pot podaljšali do Ljubljane oz. Dola pri Ljubljani. »V Domžalah imamo še veliko idej, denarja v proračunu tudi, največja težava nastopi pri lastniških razmerjih. Predvsem bi radi pot podaljšali še na jug proti Ljubljani oz. Dolu. Idejo imamo, da bi se širili tudi po pritokih proti Mengšu in Moravčam. Razmišljamo o dodatnih vsebinah, Kolovoz' je zelo dobro obiskan, imamo fitnese na prostem, otroška igrišča, klopice, pitnike. Trudimo se, da je pot ves čas urejena,« je dejal domžalski župan Toni Dragar.

Še enkrat znova smo dokazali, da sodelovanje obrodi sadove in z več kot tisoč pohodniki, ki so v večini domov odhajali s prijetnimi vtisi, razširili pozitivno sporočilo – družimo in povezujmo se.

Besedilo in fotografije: Mateja Štrajhar, Modre novice


<< Nazaj | Novice