Mali grad

Domoljubna vzgoja v enoti Rožle Vrtca Antona Medveda Kamnik

26.03.2013

 

Enoto Rožle Vrtca Antona Medveda Kamnik so obiskali predstavniki Slovenske vojske, ki so otrokom vrtca predstavili domoljubno vzgojo in državne simbole. Otroci pa so spoznavali tudi življenje našega rojaka generala Rudolfa Maistra. Dogajanju v vrtcu se je pridružil tudi župan Marjan Šarec.

Tekom današnjega dopoldneva so otroci enote Rožle sodelovali v delavnicah na temo našega rojaka generala Rudolfa Maistra ter delavnicah, kjer so pripadniki Slovenske vojske predstavili delo vojakinje in vojaka. Sodelovali so pri delavnici maskiranja in vojaške opreme. V delavnici saniteta so se naučili pravilne oskrbe poškodovancev.

Zanimanja vredna je bila tudi delavnica postavljanja vojaških bivakov, najbolj poučna pa delavnica risanja državnih simbolov. Otroci so se danes naučili pozdrava zastavi ob prepevanju himne naše države, poslušali pa so tudi himno Slovenske vojske. Na dvorišču vrtca so bili navdušeni in otroško veseli ob predstavitvi vojaškega izvidniškega vozila kobra, ki z najsodobnejšo opremo zagotavlja kakovostno opravljanje nalog in varnost posadke ter vojaškega reševalnega vozila.

Župan Marjan Šarec si je dopoldan skupaj z ravnateljico Vrtca Antona Medveda Kamnik Renato Hojs z zanimanjem ogledal delavnice, ki so jih v enoti Rožle Vrtca Antona Medveda Kamnik pripravili v sklopu praznovanja občinskega praznika, dneva, ko se z velikim spoštovanjem spomnimo in počastimo rojstni dan generala, pesnika, borca za severno mejo in rojaka Rudolfa Maistra-Vojanova.


<< Nazaj | Novice