Mali grad

Dominik ponovno zvezda odra

27.10.2015

 

Animatorji iz Šmartna v Tuhinju dobro vedo, da se od enega do drugega oratorija čas prepočasi vleče. Ravno to je razlog, da so v soboto, 24. 10. 2015, že sedmo leto zapored pripravili ponovitev oratorijske igre v dvorani na Lazah.

Polna dvorana je spremljala Dominikovo zgodbo, ki so jo animatorji med prizori popestrili z igranimi razlagami in poglobitvami prizorov ter s pesmimi, ki so odmevale že na oratorijskem dvorišču.

V režiserski vlogi se je odlično odrezal Andraž Dolar, ki je uprizoril tudi Janeza don Boska, v vlogi glavnega junaka pa se je izjemno izkazal Ignacij Kunc Dolar. Na odru so jima delali družbo še Karin Bajde, Klara Kadunc, Nik ter Nina Kancilija, Danijel Kirn, Matevž Klemen, Eva Kožlakar, Manca Per, Tomaž Pirš in Luka Šimenc.

V t. i. skupnih katehezah je »don Bosko« Moniki (Jeglič) s pomočjo delov telesa razlagal še o vrednotah, ki so bile izpostavljene v posameznem prizoru. Otroci in ostali obiskovalci predstave so tako na zabaven način spoznali, zakaj je potrebno navdušenje, kako je treba vestno izpolnjevati svoje dolžnosti ter ne le poslušati in slišati, temveč tudi razumeti in delati tako.

Predzadnje dejanje oratorija je bilo tako končano, zadnje dejanje je izpolnjevanje gesla oratorija do naslednjega (in naprej).

Besedilo: Monika Jeglič
Fotografije: Špela Jeglič


<< Nazaj | Novice