Mali grad

Dom kulture Kamnik pričenja z vpisi v abonmajsko sezono 2021/22

19.10.2021

 

Dom kulture Kamnik, ki od 1. julija 2021 deluje pod okriljem Javnega zavoda za kulturo Kamnik, ponovno vabi na vpis v abonmajsko sezono 2021/22. V novi sezoni razpisuje Maistrov abonma, abonma Kam'na'smeh in abonma Kam'nček.

V posamezen abonmajski program so umestili po pet predstav. Predstave so žanrsko raznolike, kot posebnost pa velja omeniti gostujočo predstavo iz sosednje Hrvaške, in sicer dokumentarno predstavo Bakice iz Rijeke, ki bo del Maistrovega abonmaja. V slednjem v goste vabijo tudi novomeški Anton Podbevšek teater, abonma pa bodo popestrili s komično kabarejsko predstavo. Tematike letošnjega abonmaja so pereče in aktualne. V okviru Abonmaja Kam'na'smeh vas bodo nasmejali Iztok Mlakar, Gašper Bergant, pa tudi Tadej Toš in Klemen Slakonja, v program pa so uvrstili tudi komedijo Pošta v izvedbi SNG Maribor, ki je na srbskem festivalu Infant prejela nagrado za najboljšo uprizoritev omenjenega festivala. Žanrsko pester bo tudi otroški abonma, ki so mu letos namenili največ pozornosti in skrbno izbrali predstave. Najmlajše bodo zabavali Boštjan Gorenc Pižama, Tadej Pišek in Sam Sebastian, poleg kamniške produkcije KUD Oksimorona pa bomo gostili še čarodejsko predstavo in predstavo v slovenskem znakovnem jeziku. Kot že v pretekli predkoronski abonmajski sezoni, bodo tudi letos po otroškem abonmaju delavnice pripravili dijaki iz Ciriusa, s katerimi zelo dobro sodelujejo, prav tako so otroci, ki prihajajo na abonma Kam'nček, nad njihovimi delavnicami zelo navdušeni. »Za vpis v abonmajsko sezono bodo abonenti lahko unovčili tudi BON21. Več informacij glede nakupa abonmaja z BON21 je objavljenih na naši spletni strani: https://www.domkulture.org/slo/abonmaji« pojasnjujejo v Domu kulture Kamnik.

Jeseni nadaljujejo s projektom Glasba z okusom, glasbeno kulinaričnimi klubskimi večeri pod kuharsko taktirko Gostišča Repnik. »Do konca leta pripravljamo še ameriški večer, in sicer koncert Chrisa Eckmana, ki je del sodelovanja z Ameriško ambasado v Ljubljani.  V letošnji sezoni organiziramo raznolike glasbeno-kulinarične večere, med drugim bomo gostili bolgarski večer z Zvezdano Novaković, ki smo ga sicer načrtovali že v lanskem letu. Celoten program bomo objavili na naši spletni strani do konec novembra,« pravijo v Domu kulture Kamnik.

Nadaljevalo se bo tudi sodelovanje s kamniškimi šolami, in sicer s projektom A me slišiš?, ki ga pripravljajo učenci Glasbene šole Kamnik.

»Obiskovalcem želimo ponuditi visoko kakovostne produkcije različnih profesionalnih gledališč, prav tako pa sta skrb za varnost in zdravje naših abonentov in obiskovalcev na prvem mestu. Skladno z ukrepi, ki bodo v tistem trenutku veljavni, bomo upoštevali vsa priporočila in odloke za obiskovanje javnih kulturnih prireditev, o čemer bodo abonenti pravočasno obveščeni ob opomnikih na abonmajske predstave, ki jih pošiljamo pred posameznimi predstavami. Abonente in tudi vse ostale obiskovalce drugih dogodkov zato naprošamo, da na predstave prihajajo pravočasno oziroma vsaj 15 minut pred pričetkom, prav tako pa prosimo vse obiskovalce za potrpežljivost in strpnost,« še pojasnjujejo v Domu kulture Kamnik.

Vpis abonmajev bo zaradi energetske sanacije Doma kulture Kamnik (zaključek del je predviden do konec novembra 2021) potekal v oktobru in novembru v Domu kulture Kamnik (Fužine 10), vsak dan med tednom v času uradnih ur (ponedeljek, torek, petek od 10. do 12. ure, sreda, četrtek od 14. do 18. ure).

Abonma lahko vpišete:

Vpis abonmajev:

Maistrov abonma

Pet izbranih predstav slovenskih profesionalnih gledališč.

Slovensko mladinsko gledališče: Baaldrama
Mini teater: Judovski pes, drama
Mestno gledališče Ptuj: Lunapark kugakabarejska predstava
Anton Podbevšek teater: Črna koža, bele maske, plesno glasbena predstava
Kolektiv Igralke: Bakicedokumentarna predstava 

Predstave bodo na sporedu ob četrtkih ob 19.30.
O točnih datumih predstav bodo abonenti obveščeni z mesečnim napovednikom in en teden pred predstavo. 

Cenik:

Abonma Kam'nček

Pet zanimivih in zabavnih predstav za najmlajše.

Kulturni zavod Godot: Mehurčkiglasbeno-gledališka pravljica
Društvo gluhih in naglušnih Ljubljana: Rdeča kapica,
predstava v slovenskem znakovnem jeziku
Boštjan Gorenc Pižama: Pižama pripoveduje, pripovedovalska predstava
KUD Oksimoron: Boj med žabami in mišmi, igrana predstava
Sam Sebastian: Supertalenti s Sam Sebastianomventrilokvistično-čarodejska predstava za družinsko publiko) 

Predstave bodo na sporedu ob četrtkih ob 17.00 in 18.30. Priporočljivo je, da predstavo z otrokom obišče tudi odrasel spremljevalec (pri tem potrebuje svojo abonentsko izkaznico).

O točnih datumih predstav bodo abonenti obveščeni z mesečnim napovednikom in en teden pred predstavo. 

Cenik:

Abonma Kam'na'smeh

Pet večerov komedije in smeha.

SiTi Teater: Janez Novak, komedija
SNG Nova Gorica in Gledališče Koper: Tutošomatokomedija
Gašper Bergant: Stand upstand up komedija
Slovensko stalno gledališče Trst: K(o)ronske zdrahenenavadna komorna predstava
SNG Maribor: Poštaabsurdno tragična komedija 

Predstave bodo na sporedu ob torkih ob 19.30.
O točnih datumih predstav bodo abonenti obveščeni z mesečnim napovednikom in en teden pred predstavo.

Cenik:

* Pridržujemo si pravico do spremembe programa.

Besedilo in fotografija: Dom kulture Kamnik


<< Nazaj | Novice