Mali grad

»Dobrodošli v Sloveniji« - film o svetovnem prvenstvu v gorskih tekih na Veliko planino. Podelili zahvale za pomoč pri organizaciji dogodka

26.11.2010

 

Včeraj so v Domu kulture Kamnik premierno predvajali film o 26. svetovnem prvenstvu v gorskih tekih, ki je septembra potekalo v Kamniku in okolici. Direktor tekmovanja Dušan Papež je priložnost izkoristil za zahvalo sponzorjem in vsem, ki so pripomogli k odlični izvedbi prvega sv. prvenstva v gorskih tekih na slovenskih tleh. Zahvalna listina tudi Občini Kamnik

26. svetovno prvenstvo v gorskih tekih na Veliko planino je septembra gostilo 350 tekačev iz kar 39 držav sveta. Da je dogodek uspel v celoti, pričajo številni odzivi tekmovalcev, ki so še nekaj tednov po prvenstvu Dušanu Papežu in njegovi ekipi izrekali čestitke in zahvale iz vseh koncev sveta.

Organizacija tako velikega dogodka zagotovo predstavlja velik finančni zalogaj, gre za logistično zelo zahteven projekt, na kar je uvodoma spomnil tudi Dušan Papež. Na pomoč so mu priskočili številni sponzorji ter prostovoljci, teh je bilo okoli 400, brez katerih bi bila organizacija tekmovanja nemogoča.

Včerajšnji dogodek je bil namenjen zahvali vsem sodelujočim, obiskovalci dvorane Doma kulture Kamnik, ki je bila napolnjena do zadnjega kotička, pa so z zanimanjem pričakali tudi film o pripravah in izvedbi tekmovanja.

Anton Tone Smolnikar, predsednik organizacijskega odbora tekmovanja, Tomo Šarf, član izvršnega odbora svetovne zveze v gorskih tekih, in Janez Aljančič, član sveta EAA, so v nagovorih zahvalo za izjemen trud in voljo pri pripravi tekmovanja namenili družini Papež.

V imenu Občine Kamnik je zahvalno listino prejel župan Marjan Šarec, ki kot župan v času svetovnega prvenstva še ni sodeloval. Kljub temu čaka listino, po besedah župana, posebno mesto na občini Kamnik.

Naj spomnimo, da je Dušan Papež v začetku novembra s strani Atletske zveze Slovenije prejel bronasto priznanje za odlično organizacijo prvenstva.


<< Nazaj | Novice