Mali grad

Dobrodelno v pomlad s Študentskim klubom Kamnik

06.03.2015

 

Meteorološka pomlad se je že začela, prvo pomladno cvetje se že nastavlja soncu in dnevi so daljši. S prebujanjem narave, se v Študentskem klubu Kamnik, že tretje leto zapored, zbudila tudi ideja o dobrodelnem marcu. V preteklih letih smo z vašo pomočjo olajšali vsakdan kar nekaj družinam iz Kamnika in tudi tokrat se trudimo, da bo temu tako.

Začeli bomo v športnem duhu, že ta vikend, ko se bo v telovadnici Osnovne šole Stranje zgodil dobrodelni odbojkarski turnir, ki ga pripravljamo v sodelovanju z Leo Klubom Kamnik. Izkupiček od prijavnin bomo v celoti namenili družini v stiski. Glede na to, da je odbojka v Kamniku zelo priljubljen šport in se je prijavilo kar nekaj odličnih ekip, vas vabimo, da se nam v nedeljo, 8. marca 2015, od 9. ure dalje, pridružite.

V preteklem letu smo naleteli na neverjeten odziv na projekt, ki smo ga poimenovali Vikend dobrodelnih pohodov na sv. Primoža, zato smo se odločili, da ga tudi letos izpeljemo. Vabimo vas, da se od 20. marca do 22. marca ob vzponu na priljubljeno kamniško rekreativno destinacijo, podpišete v dobrodelno knjigo na vrhu. Zlati pokrovitelj, podjetje Calcit, bo za vsakega pohodnika, ki se bo podpisal v za to namenjeno knjigo, prispeval 0,50 evrov za družino iz Kamnika, ki se je znašla v stiski.

Poleg enodnevnih oziroma vikend dogodkov pa tudi letos zbiramo hrano za mati in tri otroke, ki so se pred dobrim letom zatekli v varno hišo zaradi izkušnje nasilja in alkoholizma v družini. Stiska družine je res velika, tako da vas vabimo, da po svojih močeh prispevate hrano z daljšim rokom trajanja. Zbirne škatle boste našli v Matični knjižnici Kamnik, Slaščičarni in kavarni Srček, v baru Montona in M2000.

Prav tako tudi letos pozivamo študentske družine iz Upravne enote Kamnik, da se prijavijo na razpis za dodelitev paketa za nego otroka v vrednosti 50 evrov. Razpisne pogoje in obrazec za prijavo najdete naši spletni strani.

Mesec bomo zaključili z dobrodelnim koncertom domačih glasbenih skupin. Našemu vabilu so se nesebično odzvali Klapa Mali grad, Katrinas in Ansambel Viharnik. Koncert se bo zgodil v nedeljo, 29. marca 2015, ob 18. uri v dvorani Doma kulture Kamnik. Cena vstopnice je 7 evrov, celoten izkupiček pa bomo namenili dijakinjama Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik. Cena vstopnice je dostopna vsem, saj si želimo, da se glasbenega druženja res udeleži vsak, ki bi rad pomagal. Poleg vstopnine pa boste lahko tisti, ki vam denarnica to dopušča, svoj prispevek pustili tudi v skrinjici za prostovoljne prispevke.

Naj bo prihajajoča pomlad lepša za vse! Pridružite se nam in pomagajte v okviru svojih zmožnosti. Hvala!

Besedilo in fotografije: Špela Novak, Študentski klub Kamnik


<< Nazaj | Novice